Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Boje posuda i boje hrane

Recept

Naš apetit zavisi od dobro i lepo servirane hrane.Oblik i boja posuda treba da se poklapa sa bojom hrane, tako se postiže najbolji efekat i ukus.Oblici i boja utice na doživljaj i podsvest hrane i pice s tim se pojacavaju ukus i arome.

Ukoliko ste gladni i pokušavate da se smršate, koristite plave posude, tanjire.Ako hocete da se ugojite pojacajte vaš apetit sa narandžastom posudom. Uvek treba jesti uz dovoljno svetlosti, to može biti prirodno ili veštacko osvetljenje.Ako imate problem sa varenjem na stolu uvek položite u vazi raznobojno dekorativno cvece.

Strucnjaci tvrde da oblik i boja posudja uticu na odredjene ukuse, arome.Narocito u letnjim mesecima ono što se hladno pije treba izabrati posude hladne boje-to je plava boja, ako vidite takvo serviranje pice ce biti još hladnija.Žuta boja podseca na ukus limuna zato kisela pica treba servirati u žutu posudu.Svakako iz belog tanjira se jede salata raznih boja, jer više dolazi do izražaja, otvara bolji apetit.U crvenim cinijama se servira sutlijaš, griz, kacamak.Na plavom tanjiru ili tacni narandža, mandarina postiže najbolji ukus.Dok zelena cinija daje najlepši ukus jagodi i malini.

Social Share