Forumi » Windows 10

Microsoft omogućava korisnicima da uklone instalirane aplikacije

    • Moderator
    • 779 postova
    07. октобар 2016. 11.06.32 CEST

     Microsoft omogućava korisnicima Windows 10 Redstone 2 da uklone unapred instalirane aplikacije

     

    Osim novih funkcija i promena koje donesi svaka nova verzija Windowsa 10, kompanija takođe radi i na malim izmenama koje poboljšavaju ukupno iskustvo operativnog sistema. Najnoviji build koji je stigao za korisnike dolazi sa važnim poboljšanjima u tom pogledu, i čini mogućim za korisnike da uklone još unapred instaliranih aplikacije koje su stigle uz Windows 10.

     

    Tvit koji je objavio OneNote Central otkriva da insajderi mogu da uklone još stock Windows 10 aplikacija preko sledeće putanje Settings > Apps & features > Uninstall. Sve što treba da uradite je da kliknete na aplikaciju koju želite da izbacite i uninstall taster. U ovom trenutku, ne mogu da se uklone sve aplikacije, ali Microsoft radi na tome da poboljša i ovu funkcionalnost u kasnijim nadogradnjama.

     

    Pre nekoliko nedelja Microsoft je takođe potvrdio da aplikacije koje korisnik ukloni, neće biti ponovo instalirane velikim nadogradnjama koje dolaze. Jednom kad uklonite određenu stavku, to će tako i ostati, osim ukoliko je ne vratite ručno. Promena je implementirana kao deo build 14926 verzije opeativnog sistema, a verovatno će biti deo finalne Redstone 2 nadogradnje.

     

    Izvor:Softpedia