Forumi » IT Vesti

uTorrent ima novi altruistički mod

    • Moderator
    • 779 postova
    04. октобар 2016. 10.15.18 CEST

     uTorrent ima novi altruistički mod koji osigurava da više date nego što uzimate

     

    BitTorrent Inc. je upravo predstavio novu funkciju u svojim uTorrent i BitTorrent klijentima. "Altruistic Mode" kako je nazvana, je funkcija namenjena korisnicima koji uvek žele više da podele nego što uzimaju. Iako je ovo normalno ponašanje za većinu korisnika, altruistički mod ima čudne karakteristike. Jednom kada se uključi, preuzimanja koja koriste funkciju možda nikada neće biti kompletirana.

     

    Kako mu i samo ime kaže, kod deljenja fajlova je sve u deljenju. U stara vremena, to se postizalo tako što su korisnici imali foldere pune fajlova koje je potom svako mogao da preuzme. Međutim, ovih dana je priroda distribucije BitTorrent-a više oko sadržaja deljenja i povezanog propusnog opsega. U suštini, Altruistic Mode je namenjen korisnicima koji uvek žele da imaju garantovan odnos 2:1 (2 GB otpremljenih za 1 GB preuzetih). Krajnji rezultat ovde je da kada korisnici omoguće Altruistic Mode, torent koji preuzimaju može nikada da ne bude završen zbog insistiranja klijenta da održe 2:1 odnos.

     

    Svakako da se altruistički mod naziva tako iz tačno određenog razloga, i ovde je važnost završetka procesa preuzimanja od sekundarne važnosti.

     

    Izvor:Torrentfreak