Forumi » IT Vesti

Duži tvitovi na Twitteru od sledećeg ponedeljka

    • Moderator
    • 779 postova
    14. септембар 2016. 09.24.00 CEST

    Duži tvitovi na Twitteru od sledećeg ponedeljka

     

    Društvena mreža Twitter ima ograničenje tvitova na 140 karaktera, što je smetalo mnogim korisnicima. Vine servis koji se nalazi u vlasništvu Twitter-a je postigao uspeh na sličan način, jer su kreatori bili u stanju da naprave sjajne video fajlove u trajanju od šest sekundi, što je kasnije povećano.

     

    The Verge izveštava da će tvitovi i dalje biti ograničeni na 140 karaktera, ali da će Twitter napraviti promene u načinu na koji računa karaktere. Ova promena će se dogoditi od ponedeljka 19. septembra, a sastoji se u tome da se korisnička imena, gifovi, video fajlovi i linkovi više neće računati u limit od 140 karaktera. Twitter je ovu promenu najavio još u maju, ali nikada nije konkretno objavio kada će se ona desiti.

     

    Vredno je napomenuti da se korisnička imena više ne računaju u ograničenje samo onda kad su stavljena na početku tvita. U istoj najavi se poručuje da će tvitovi koji počinju sa @usersnames biti vidljivi svim vašim pratiocima umesto trenutnog modela koji pokazuje interakcije samo korisnicima koji prate sve učesnike.

     

    Izvor:TheVerge