Forumi » IT Vesti

Redstone 2 pozajmljuje funkciju sa iPhone telefona

    • Moderator
    • 779 postova
    04. септембар 2016. 09.09.54 CEST

     Microsoft za Windows 10 Redstone 2 pozajmljuje funkciju sa iPhone telefona

     

    Microsoft navodno radi na novoj funkciji za Windows 10 operativni sistem koja će platformi doneti funkcionalnost nalik na onu koju nudi Night Shift mod sa iPhone telefona. Naime, ta funkcija automatski podešava temperaturu ekrana tako da odgovara unutrašnjem osvetljenju i na taj način olakšava korisnicima korišćenje noću. Ispostavilo se da se u Windows 10 build 14915 verziji operativnog sistema već nalaze dokazi za novu funkciju koja nosi naziv Blue Light Reduction, a ona bi mogla da debituje u Redstone 2 verziji platforme koja stiže na proleće sledeće godine.

     

    Blue Light Reduction dolazi sa namenskim kontrolama u Action Center-u, te korisnici imaju mogućnost brzo da je aktiviraju. Microsoft takođe nudi i automatski mod za Blue Light Reduction koji će omogućiti da se ova funkcija automatski aktivira u određene sate, što je slično onome kako Night Shift trenutno radi na iPhone telefonima.

     

    Funkcija za Windows 10 će takođe doći sa podešavanjima baziranim na lokaciji, te će automatski podešavati temperaturu displeja bazirano na vašem regionu. Funkcija bi mogla da bude vrlo zgodna i za one koji mnogo putuju, u tom smislu da im automatski podešava ekran.

     

    Izvor:Softpedia

    Save