Forumi » Windows 10

Kako da limitirate Cortanu

    • Moderator
    • 779 postova
    31. јул 2016. 10.55.56 CEST

     Microsoft će Cortanu načiniti obaveznom u Anniversary Update-u

     

    Microsoft Windows 10 Anniversary Update stiže uskoro, a zajedno sa velikim brojem novih funkcija i karakteristika, stiže i dublja Cortana integracija. Tačnije, virtuelni asistent će zameniti standardnu funkciju pretrage u potpunosti u dolazećem softverskom ažuriranju, a korisnici više neće moći da isključe Cortanu.


    "Sa Windows 10 Anniversary Update-om, polje za pretragu će postati Cortana. Korisnici mogu da očekuju odlično iskustvo pretrage koje obezbeđuju Bing i Microsoft Edge, uz dodatak Cortanine ličnosti. Uz uključenu Cortanu, moguće je pretraživati fajlove, foldere i aplikacije, kao i web pretragu, poruke, podsetnike moguće su i glasovne komande i drugo. ovo naravno zahteva i pristup većem broju korisnikovih personalnih informacija", ističe se u saopštenju Microsofta.


    Oni korisnici koji ne žele Cortanu iz nekog razloga, mogu i dalje sakriti virtuelnog asistenta ili limitirati informacije kojima ima pristup.  Moguće je i otići u Start> Settings> Privacy> Speech> Inking & Typing i obeležiti opciju 'Stop getting to know me', koja sprečava Cortanu da uči o korisnikovim tipovima unosa i pretraga.



    Izvor:TechSpot