Forumi » Zanimljivosti

Konačno je i Dikaprio dobio oskara

    • 1581 postova
    29. фебруар 2016. 10.19.37 CET

    #Oskar2016

     

    "Povratnik" (The Revenant) je doneo Alehandru Gonzalesu Injarituu i Leonardu Dikapriju Oskare za režiju i glavnu mušku ulogu, ali ne i za najbolji film. Ta titula pripala je drami Toma Makartija, "Pod lupom" (Spotlight). Ostale glumačke nagrade osvojili su Bri Larson (glavna ženska), Alisja Vikander (sporedna ženska) i Mark Rejlans (sporedna muška). Najviše nagrada u tehničkim kategorijama osvojio je “Mad Max”, a Alehandro Gonzales Injaritu nagradu za najbolju režiju.

     

    - "Povratnik" je i priča o odnosu čoveka sa svetom prirode, svetom koji nam je 2015. dao najtopliju godinu u zabeleženoj istoriji. Klimatska promena je stvarna i dešava se sada. To je najveća opasnost sa kojom se naša vrsta suočava i moramo zajedno da radimo na njenom zaustavljanju. Moramo da podržimo svetske lidere koji ne govore u ime velikih korporacija i zagađivača, već u ime celog čovečanstva, u ime domorodačkih naroda i milijardi neprivilegovanih koji će ovim biti najviše pogođeni. To moramo da uradimo za decu naše dece i one čije glasove guše pohlepni političari. Hajde da ne uzimamo ovu planetu zdravo za gotovo - poručio je Leo sa pozornice.

     

    Sudeći po reakcijama Leonardo Dikaprio, koji je sinoć konačno osvojio svog prvog Oskara za najboljeg glumca, srušio je društvene mreže, pa možda i više od Kim Kardašijan, ako je i to moguće. Apsolutno su svi pisali o njemu. Koji god hešteg pretražujete svuda iskače Leo, mi smo subjektivni, ali i objektivno je zaslužio.

     


    Poslednja izmena: 29. фебруар 2016. 10.24.59 CET"