Ovo je neverovatno letnje predjelo. Kombinacija dinje i grilovane pršute funkcioniše savršeno, dok je sa druge strane vrlo jednostavano da se napraviti. Možete napraviti u velikim količinama zavisno želeli impresionirati svoje prijatelje ili partnera. Po mom mišljenjeu ovo jelo je savršeno za one koji se nikada nisu oprobali u kuhinji , jer jednostavno nemaju gde da naprave grešku , a opet sa druge strane jelo izleda veoma impresivno na pogled.

Ovaj recept je nastao letos kada je moja mama ušla u kuću sa dinjom u rukama pa mi je u tom trenutku palo na pamet da napravim sada već opšte poznat recept. S obzirom da sam jelo napravio odmah želim da napomenem da u mom originalnom receptu fali sir koji odlično dopunjuje ovo jelo . Možete da birate izmedju fete ili gorgonzole , ova dva sira su idealna u ovoj kombinaciji. Zato vi probajte da ga ne izostavite, jer daje jelu posebnu slast.

Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Dinja rolovana sa pršutom

Recept


Sastojci:

Za jedan tanjir ćete trebati otprilike 5-7 kockica dinje. Pobrinite se da veličina kocki dinje odgovara pršuti, tako da možete pokriti celu kocku. Od drugih sastojaka trebaće vam 1 čili, 1 paradajz, šaka rukole, sir kao što sam rekao ranije, pola limuna, maslinovo ulje, so i biber.


Priprema:

Isecite dinju na kocke (2cm) i urolajte sa pršutom zatim probodite čačkalicom da se pršuta ne bi odmotala. Začinite biberom i mlevenim čilijem ako želite. Grilujte komade sa svih strana dok ne dobiju crne šare. U veliku posudu stavite iseckan paradajz i rukolu pospite maslinovim uljem i dodajte nekoliko kapi limunovog soka. Najbolji odnos je 3 dela ulja na 1 deo sićeta ili lumuna u ovom slučaju. Ovo je zlatno pravilo pri pravljenju dresinga za salatu. Posolite i pobiberite salata i zatim je dobro izmešajte. Spremni ste za serviranje. Nadam se da ćete uživati .:)

Social Share