Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Mirela torta

Recept

Potrebni sastojci za biskvit (X2):

 * 2 jaja

* 75g secera

* 1 vanilin secer

* 50g brasna

* 50g gustina

* 1 prasak za pecivo

 

Sastojci za I kremu:

* 1 tegla kompota od visanja (neto 340-350g)

* 5 kasika gustina

* 4-5 kasika secera

 

Sastojci za II kremu:

* 200ml slatke pavlake

* 500g mascarpone sira

* 5 kasika secera u prahu

* 1 kremfix

* sok od pola limuna

 

Priprema:

 

Penasto umutiti jaja sa secerom i vanilin secerom. Dodati prosejano brasno, gustin i prasak za pecivo pa sve lagano sjediniti i staviti u pleh (velicina 26) da se pece na 180*C, oko 15-20 min. Pecen biskvit izvaditi na resetku da se ohladi. Napraviti jos jedan isti biskvit tako da kad se preseku dobijete 4 korice.

 

Za prvu kremu ocediti visnje, a u preostali sok dodati vode toliko da bude sve ukupno 500ml. U malo hladnog soka razmutiti gustin, a ostatak zavreti sa secerom. Zgusnuti ga razmucenim gustinom pa dodati visnje i skinuti sa vatre da se ohladi. 

 

Za to vreme umutiti, za drugu kremu, slatku pavlaku (hladnu) sa kremfixom i secerom. Kada bude cvrsta dodati joj mascarpone i sok od limuna. Sve lepo sjediniti.

 

Donju koricu lagano poskropiti mlekom pa filovati, u krug, naizmenicno I i II filom. Poklopiti drugom koricom pa onda filovati obrnutim redosledom- znaci ako nam je na donjoj kori prvi krug bio od visanja sada neka bude od slatke pavlake. Tako dok ne utrosimo sav materijal. Poslednju koru ne treba filovati nego tortu ukrasiti po zelji. Ja sam je jednostavno prelila glazurom od cokolade. Torta rashladiti bar preko noci u frizideru pa posluziti. Veoma je osvezavajuca i jako malo slatka-idealna za predstojece letnje dane. Prijatno :)

Social Share