Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Pots de Crème sa čokoladom od lešnika

Recept



Sastojci:

75 g mlečne čokolade sa lešnikom
25 g čokolade sa 70% kakao
75 g nutele
8 g gustina
4 žumanca
125 ml punomasnog mleka
125 ml slatke pavlake
korica od pomorandže ili 5-6 kapi prirodnog ulja oid pomorandže ili čokolada sa ukusom pomorandže
1 kašikica vanilla paste

i još:

malo umućene slatke pavlake
voće po izboru

Priprema:

U zdelicu staviti čokoladu, koju ste iseckali na sitnije komadiće,dodati nutelu i ostaviti sa strane. ( ako koristite samo mlečnu čokoladu bez lešnika, lešnike malo ispeći, oljuštiti i iseckati i posuti kremu pre služenja )
U veću zdelu staviti 4 žumanca i umutiti ih sa žicom za mućenje, dodati gustin i ti sjediniti sa žumancima i sada dodati sve ostale sastojke, vanilu, izrendanu koricu pomorandže ili prirodno ulje pomorandže ili, ako možete da nađete čokoladu sa ukusom pomorandže, to bi bilo najbolje, mleko i slatku pavlaku i sve žicom sjediniti.
Sipati masu u šerpicu i kuvati, stalno mešajući, dok ne počne da se zgušnjava, i onda kuvati još dva do 3 minuta, skloniti sa ringle i sipati masu u šerpicu gde je čokolada i nutela ( ako koristite koricu pomorandže i ne volite da je imate u kremi, procedite kremu kroz cediljku )  i mešajte sa žicom dok se čokolada ne istopi i sve sjedini.

Sipati u 6 zdelice ili čaše,oko 125 ml zapremine, pokriti sa providnom folijom i ostaviti nekoliko sati u frižider ili dok se krema potpuno ne ohladi, može i preko noći.


Ohlađenu kremu ukrasiti sa malo umućene slatke pavlake i voća po izboru.



Prijatno!!!!

Social Share