Rock and Roll Klub » Diskusije


RNR RECORDS VAM PREDSTAVLJA – STARE KUKE

  • Leader
    05. јул 2018.

    Stare Kuke su sastav iz Inđije kojeg čine prekaljeni svirački profesionalci, aktivni kroz zajednički rad, ali i ranije muzičke aktivnosti kontinuirano već više godina. U regionu Srema odavno važe za jedan od najtraženijih cover aktova, koji na repertoaru ima više stotina songova, a koje izvode na sebi svojstven ubedljiv, snažan, moćan način, bez kompromisa i puno mudrovanja.


    Stare Kuke su sastav iz Inđije kojeg čine prekaljeni svirački profesionalci, aktivni kroz zajednički rad, ali i ranije muzičke aktivnosti kontinuirano već više godina.


    U regionu Srema odavno važe za jedan od najtraženijih cover aktova, koji na repertoaru ima više stotina songova, a koje izvode na sebi svojstven ubedljiv, snažan, moćan način, bez kompromisa i puno mudrovanja.



    Tokom decembra meseca 2017-e objavili su i svoj debi album naziva „Mohikanci moji“ za „R’nR’ Records“, na kojem se našlo 8 songova, od kojih su 7 autorskih.



    R.br.  Ime kompozicije        Trajanje          Autor muzike         Autor teksta
    1       Vizard                           04:04       Bogdan Hemun         Vladimir Marčetić
    2       Bluz u pokretu               03:56       Vladimir Marčetić      Vladimir Marčetić
    3       Scuttle Buttin                 01:57       Stevie Ray Vaughan         /
    4       Talasi                            03:58       Bogdan Hemun        Vladimir Marčetić
    5       Uhvati me ako možeš     04:01       Bogdan Hemun        Vladimir Marčetić
    6       Vudu Dedi                     05:15       Vladimir Marčetić      Vladimir Marčetić
    7       Gde si sad                     04:31       Vladimir Marčetić      Vladimir Marčetić
    8       Stari šafl kuka bugi        03:29       Stare Kuke               Stare Kuke


    Muzički materijal Starih Kuka osvaja na prvo slušanje, a kada ih jednom pogledate na bini u koncertnoj varijanti, biće vam jasno da pred sobom imate prekaljene profesionalce i sjajnu ekipu koja itekako zna da zabavi i muzički osvoji publiku i slušalački auditorijum.



    Stare Kuke kombinuju idiome blues rocka sa classic rock elementima, gde u prvi plan ulaze sofisticirano gitarsko umeće Bogdana Hemuna Bobe i glasovni kvaliteti jednog od najubedljivijih domaćih vokala Vladimira Marčetića – Šikca. Ostatak postave takođe čine doajeni – basista Igor Skendžić – Skendža i bubnjar Vladimir Vukas.