Rock and Roll Klub » Diskusije


RNR RECORDS VAM PREDSTAVLJA – ZEMLJOTRES

  • Leader
    05. јул 2018.

     


    Sastav Zemljotres po godinama čine mladi momci, koji već iza sebe imaju zapažen kontinuitet delovanja i karijere. Startovali su sa radom 2008-e godine, prvo kao cover bend. Imali su u dolazećim godinama i nekoliko promena postave, a sve vreme ekipu predvodi frontman, gitarista, vokal i glavni autor Janko Hrubik. Zemljotres dolaze iz Aradca, malog mesta blizu Zrenjanina, ali udaljenost od muzičkih centara nije predstavljalo prepreku da grupa puno nastupa i kroz koncerte gradi svoj zvuk i  tako pronalazi preko potrebno iskustvo.



    Prvi album naziva „Šest stepeni Rihterove skale“, prvo se pojavio u demo varijanti 2011-e godine, da bi kompletan materijal za full-length izdanje bio završen 2013-e. Ipak, 2016-e grupa u sopstvenoj režiji objavljuje  CD pomenutog naziva, koji ih predstavlja u tadašnjoj formi sa realizovanim idejama, kao bend koji ima šta da kaže i ponudi.



    Zemljotres su jedan od retkih ovdašnjih sastava koji je imao priliku ne samo da nastupa u inostranstvu, već i da na strani stekne primerenu popularnost. Janko i ekipa su to uspeli u Slovačkoj, gde je njihova muzika naišla na velike simpatije, te se može reći da imaju u pomenutoj zemlji pravo malo kult sledbeništvo.



    Zemljotres izvode jedu neobičnu ali originalnu varijantu rock and rolla, kojeg kombinuju sa 70’s glam rock uticajima, boogie pristupom i post new wave tendencijama. Tekstovi su višeslojni, znaju biti jednako zabavni, ali i sa često neobičajenim stavovima i porukama.
    Oktobra meseca 2017-e, svoj aktuelni materijal objavljuju za „R’n’R records“. Album se zove „Sokrat ponovo jaše“, a na izdanju se našlo 8 autorskih pesama:





    R.br.
    Ime kompozicije
    Trajanje
    Muzika
    Tekst


    1.
    Šuma
    5:42
    Janko Hrubik
    Janko Hrubik


    2.
    Problem spavaće sobe
    4:03
    Janko Hrubik
    Janko Hrubik


    3.
    Tako sam mlad
    4:01
    Janko Hrubik
    Janko Hrubik


    4.
    Junak ukrštenih reči
    5:19
    Janko Hrubik
    Janko Hrubik


    5.
    Blues crvene rase
    4:48
    Hrubik Labat
    Mihal Labat


    6.
    Moj brat je sportista
    6:37
    Janko Hrubik
    Janko Hrubik


    7.
    Kako si ko umesi
    7:56
    Janko Hrubik
    Janko Hrubik


    8.
    Atila Hunski
    3:55
    Hrubik Labat
    Hrubik Labat



    Grupa radi u sledećoj postavi :


    Janko Hrubik – vokal, gitara


    Veselin Grcić – bubanj


    Petar Paštrović – bas, prateći vokal


    Denis Grubić – gitara, prateći vokal



    Snimatelj albuma „Sokrat ponovo jaše“ bio je Darko Kurjak, dok je ulogu producenta na sebe preuzeo Janko Hrubik. Aranžmane pesama radio je zajedno kompletan bend.