Mobilni telefoni i tableti » Diskusije


Antivirusi za Android

  • Član
    08. октобар 2015.

    Neka istraživanja pokazuju da je čak 98 odsto mobilnog malvera namenjeno telefonima i tabletima sa Android operativnim sistemom.


    Zbog toga obavezno instalirajte antivirus koji će vas štititi od raznih neželjenih napada.


    Par reči o antivirusima koji se, besplatno, mogu naći „Gugl pleju“.



    AVG
    Besplatna verzija za Android uređaje donosi osnovne funkcije koje uključuju detektovanje, blokiranje i brisanje virusa i drugog neželjenog sadržaja. Poseduje i vidžet za početni ekran radi lakšeg pristupanja i podešavanja.



    Trend Micro
    Besplatna verzija ovog programa donosi skeniranje celokupnog sadržaja na telefonu, 50 MB prostora na klaudu, kao i posebno skeniranje Fejsbuk aplikacije. Može da detektuje 99,9 % aktuelnih virusa.


    Bitdefender
    Antivirus koji se može naći i na računarima. Ovaj softver koristi klaud servise za skeniranje virusa kako bi dodatno ubrzao ceo proces, kao i značajno smanjio potrošnju baterije. Automatski je podešen da skenira sve aplikacije koje korisnik instalira, ali i podatke koje dobija preko istih.



    Norton
    Mobilna verzija jednog od najpoznatijih antivirusa, pored toga što skenira sve aplikacije, prati promene i na SD kartici, kao i onaj softver koji loše utiče na slabije performanse uređaja. Poseduje opciju i da obriše sve podatke s telefona u slučaju krađe ili gubitka mobilnog.


    Kasperski
    Pored svih mogućih zaštita podataka i skeniranja, ova aplikacija nudi GPS lociranja telefona u slučaju krađe. Tu je opcija uključivanja slanja SMS-a na određeni broj u slučaju da neko ubaci svoju SIM karticu u telefon.