Ženski kutak » Diskusije


Sačuvajte kožu od zime i hladnoće

  • Član
    19. октобар 2015.

    Niske temperature, vetrovi i suv vazduh u domovima i biroima s centralnim grejanjem isušuju kožu. Zbog toga je s dolaskom zime potrebno promeniti način na koji je negujemo. Primetite li da vam šminka na licu izgleda neravnomerno i brzo nestaje, to je znak da vam je koža suva i da biste je trebali početi bolje “hraniti” kremama i uljima za lice.
    Koristite nežno mleko ili kremu za čišćenje. Sapun s kože uklanja prirodna, zaštitna ulja, koja ni jedna krema ne može zameniti. Poslednje tragove nečistoće možete ukloniti ružinom vodicom. Tonike na bazi alkohola izbegavajte jer i oni uklanjaju zaštitne materije s kože, zbog čega ona postaje osetljiva.
    Hidratantna krema zimi je nezaobilazna. Radi se o mešavini ulja i vode, pa iako voda odmah ispari, ulja ostaju na površini kože i čuvaju prirodne rezerve vlage. Uveče očistite i laganim tapkanjem osušite kožu, a zatim nanesite bogatu hidratantnu kremu ili ulje za lice. Zaštitni faktor poželjan je, ali ne nužan.
    Peeling služi uklanjanju mrtvih slojeva kože, a bez njega koža može izgledati mestimično isušeno i neravnomerno.
    Kupajte se ili tuširajte u mlakoj vodi. Vruća voda uklanja prirodna ulja s kože
    Nežnoj koži lica dovoljna je krpica od muslina koju možete koristiti za uklanjenje mleka za čišćenje i šminke. Koža tela nešto je deblja pa ju je najbolje u kadi istrljati peelingom od kristalića soli i ulja.Nosite gumene rukavice kad perete suđe kako biste zaštitili ruke od vruće vode i deterdženta.
    Grejanje isušuje kožu, ne preterujte s previsokim temperaturama. Ovlaživači vazduha, posudice s vodom ili mokar ručnik na radijatoru mogu povećati vlažnost vazduha.
    Čistite kožu nežno, osušite je tapkanjem i nanesite hidratantnu kremu. Ne nanosite hidratantnu kremu na vlažno lice ili telo jer ćete je tako samo razrediti.