Ženski kutak » Diskusije


Prirodna sredstva za skidanje šminke

  • Član
    09. мај 2015.

    Kombinacije sa maslinovim uljem
    Šminku sa lica, posebno maskaru možete jednostavno skinuti sa malo maslinovog ulja. Samo nekoliko kapljica stavite na kuglicu vate i lagano nekoliko puta pređete preko kapaka. Još bolja za vašu kožu je mešavina maslinovog ulja i razblaženog aloe vera gela (možete ih pomešati u odnosu 1:5). Maslinovo ulje će isplivati na površinu, a vi pre upotrebe samo promućkajte bočicu. Umesto aloe vera gela, možete da koristite i filtriranu vodu.
    Maslinovo ulje (najbolje ekstradevičansko) je najsličnije prirodnim uljima vaše kože i neće zatvoriti pore niti isušiti kožu. Samo će je učiniti mekom i čistom. Aloe vera na kožu deluje negujuće i hidratizirajuće.
    Takođe, možete pomešati 1 šolju vode, pola kašičice tečnog kastilj sapuna i 1 kašičicu maslinovog ulja i to koristiti kao odstranjivač šminke.

    Mešavine sa bebi šamponom
    Bebi šamponi u većini slučajeva imaju ulogu i kupke i šampona i vrlo su nežni prema našoj koži. Zato ih bez straha možete koristiti i u mešavinama za odstranjivače šminke. Pomešajte 2 kašike bebi šampona (formula bez suza), 1 kašičicu bebi ulja (ili maslinovog) i 1 šolju tople vode.