Novak Đoković » Diskusije


Venčali se Novak i Jelena

 • Član
  11. јул 2014.

  Mladenci u prisustvu stotinjak najbližih prijatelja su se venčali na obali Jadranskog mora, ispred vile "Miločer", između Kraljeve i Kraljičine plaže.

  Đoković i Ristićeva su u četvrtak posle podne stali na "ludu travu" prelepog "zelenog tepiha" ispred čuvene Vile "Miločer", nekadašnjeg dvorca srpske i jugoslovenske dinastije Karađorđević, i zavetovali se jedno drugom na večnu ljubav, kao i na to da će jedno drugo paziti i brinuti svakog dan do kraja života. Građanski brak između prvog tenisera planete, i najuspešnijeg srpskog sportiste svih vremena, i njegove izabranice zaključen je u prisustvu kumova, najuže rodbine i brojnih prijatelja.

  Ceremonija venčanja je počela nešto posle 18 časova, kada su se mladenci pojavili na podijumu svadbene kupole od mermera, improvizovane krune, pored hotelske terase. Ceremoniju nije omela ni kiša, ni tmasti oblaci koji su se nadvili nad "rivijerom bisernih plaža", niti povremeni pljuskovi. Uostalom, to je protumačeno kao dobar znak.

  - Biće im brak plodan i blagosloven - komentarisali su brojni gosti koji su zauzeli obližnje "vidikovce" sa kojih se, ipak, nije moglo mnogo toga videti.

  Uvod u svadbeni čin, koji je okončan slavljem koje će dugo pamtiti Đokovići, njihova rodbina i prijatelji, ali i sami Paštrovići koji su puna srca dočekali slavnog tenisera i njegovu izabranicu, počeo je žurkom dobrodošlice na velikoj terasi grada-hotela Sveti Stefan. Za štimung su se pobrinuli Lena Kovačević i Željko Samardžić.

  Na drugoj strani, uoči svadbe osvanuo je na brdu, visoko iznad "Sveca" veliki transparent, ispisan ćirilicom "Imao se rašta i roditi". Mladi Paštrovići su uzeli proročke stihove iz Njegoševog "Gorskog vijenca", koji u "paketu" glase: "Blago tome ko dovijek živi, imao se rašta i roditi". Pored čuvenog ostrva i kroz miločerski park šetali su takođe mladi meštani sa srpskim zastavama na kojima je pisalo "Paštrovići".


  U samom zaleđu Svetog Stefana, tamo gde se danas nalaze kameni butici, bila su takođe dva teniska terena. Na njima su igrali gosti "Sveca", pa je ostalo u pamćenju da je punih sedam dana na njima "tukao" žutu lopticu Robert Maknamara,predsednik Svetske banke za obnovu i razvoj, koji je ovde bio sa suprugom na odmoru.

  No, veći deo turističke istorije pisan je na "Svecu" počev od 1960. godine. Đokovići su ispisali ponajlepše stranice najnovije priče, okrenuli novi list, a Paštrovići su ubeđeni da su Nole i Jelena "srećno povukli" i da će slavni i poznati opet u ove krajeve. Kao nekada.

  Danas je za mladence i njihovu užu rodbinu slobodan dan, a sutra, na Petrovdan, biće obavljeno crkveno venčanje Noleta i Jelene u manastiru Praskvica.

  Nekoliko fotografija sa ceremonije: