Sport » Diskusije


Đorđević: Veliki je izazov igrati sa prvakom Evrope u polufinalu

 • Član
  12. септембар 2014.

  Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević prepustio je Francuskoj ulogu favorita u polufinalu Svetskog prvenstva, ali je istakao da će njegovi igrači ići na pobedu.


  - Mislim da su oni ti koji imaju ulogu favorita, baš zbog činjenice što su pravaci Evrope. Ipak, ne bih razmišljao u tom pravcu. Momci su voljni i željni da odigramo još jednu dobru utakmicu. Ne želim da se bavimo drugima, već da se mi spremimo za meč - rekao je Đorđević novinarima u Madridu, prenosi Beta.

  Srbija je u četvrtfinalu Mundobasketa pobedila Brazil sa 84:56, dok je Francuska pobedila domaćina šampionata španiju sa 65:52.

  - Očigledno, bolja ekipa je prošla, ekipa! Teren ne laže. Bez obzira šta sam ja pričao i želeo, obzirom da je po mom mišljenju Španija bila najozbiljniji kandidat za zlato, očigledno je da u njihovoj ekipi nešto nije štimalo, da oni nisu uspeli snagom grupe dođu do žellenog rezultata i u tom četvrtfinalu su izgubili od jedne odlične Francuske. Đorđević je kazao da je najjače oružje Francuske snažan kolektiv.

  - Oni igraju konstatnto. Pobedili su pola koša Brazila, pola koša Srbiju, a izgubili u grupi sa 24 poena od Španije. Međutim, to je jedna ekipa, koja je šampion Evrope, a za nas je to velika stvar i veliki izazov da sa prvakom Evrope igramo u polufinalu. Cenim njihovu košarku, njihov kolektiv, jedinstvo, koje ih gura napred. Oni su izuzetna atletska ekipa, agresivna, snažna. Boris Dijao igra sjajnu košarku, pravi je lider, momak koji pleni i njihova velika vrednost je što su oko takvih košarkaških veličina napravili jezgro.

  Selektor je dodao da se niko posle meča sa Brazilom nije žalio na umor ili povredu. Polufinalni meč između Srbije i Francuske igraće se danas od 22.00 u Madridu.