Forumi » Automobilizam

Najružniji Ferrari

    • Moderator
    • 578 postova
    13. мај 2016. 13.13.58 CEST

    Inovator u polju digitalne umetnosti, Lorens Gartel, predstavio je svoje radove u Muzeju Moderne Umetnosti (MoMA), a poznat je po kreiranju unikatnih predmeta…

     

     

    Njegovo “remek delo”, ako se tako može nazvati, predstavlja najružniji Ferrari automobil na svetu. Pritom, ovaj umetnik tvrdi, da je prethodno pomenuti Ferrari vredan milion dolara.

    “’Ferrari treba ostaviti na miru i to je sasvim dovoljno’, to je možda istina, ali kada kolekcionar ima više od deset Ferrarija, počnete da uviđate nove opcije”, rekao je Gartel. “Umetnički i kulturni umovi se menjaju kroz proces razmišljanja. Ja skidam kapu Enzu Ferariju koji je imao pravu viziju u svetu automobilizma. Sve se svodi na proročki značaj”.

    Ipak, mi verujemo da Gartel, čiji je rad deo stalne postavke Smitsonijan muzeja, nije imao za cilj da kreira ovako neprivlačan automobil. On je Ferrari F4320 Scuderia od 300.000 dolara pretvorio u pokretno platno, koristeći svaku zamislivu boju u prilično neobičnoj kombinacji, a navodno je to od njega tražila umetnička društvena mreža Artfellas.

     


    Poslednja izmena: 13. мај 2016. 13.14.22 CEST"