Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Pečena piletina u kaputiću od čipsa

Recept

Sastojci: 6 do 8 bataka, 500 ml mlaćenice / tečnog jogurta, 1 kašika vegeta mix za piletinu, 1/2 kašičice vegeta papar mix, na vrh noža mlevene ljute paprike, 225 g BBQ chips, 100 g brašna, po ukusu so i biber, 1 kašičica rendane limunove korice

 
Priprema: Piletinu oprati, osušiti kuhinjskim papirom i povegetiti sa obe vegete mix i posuti sa mlevenom paprikom i limunovom koricom.
Staviti u dublju zdelu i preliti sa mlaćenicom ili tečnim jogurtom. Pokriti sa najlonom i ostaviti u frižider preko noći.
Čips sa začinima po vašem ukusu (  ja sam koristila sa ukusom začina za roštilj/BBQ ) staviti u veću kesu za zamrzivač i smrviti u male sitne komadiće.

U pliću i veću posudu staviti smrvljeni čips, dodati sveže samleven biber i vrlo malo soli ( pazite da ne presolite ). Sve to izmešajte sa vašom rukom.
Uzimati po jedan batak iz mlaćenice,uvaljati u čips smesu i ređati na pleh koji ste prekrili sa pek papirom. ( ako imate žicu na kojoj možete peći, naređajte ih na žicu )

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko pola sata, u zavisnosti koliko su vam veliki parčići mesa. ( sa viljuškom ubosti parče mesa i ako izlazi bezbojna tečnost, meso je pečeno )

Poslužiti toplo sa pečenim krompirom i salatom po vašem izboru.

Social Share