Forumi » IT Vesti

Selfiji menjaju lozinke kao način za potvrdu identifikacije

    • Moderator
    • 779 postova
    18. октобар 2016. 11.46.45 CEST

     Selfiji menjaju lozinke kao način za potvrdu identifikacije

     

    Kako proizvođači nastavljaju da unapređuju prednje kamere na telefonima, kojima se najčešće snimaju selfiji, takođe i portreti koji se snime na ovaj način postaju korisniji. Pojedine kompanije su počele da koriste ove fotografije u zamenu za lozinku.

     

    Jedna takva kompanija je MasterCard koja je pokrenula aplikaciju koja nosi naziv Identity Check Mobile. Sa ovom aplikacijom potrošači koji koriste njihovu kreditnu karticu online mogu ptovrditi svoj identitet gledanjem u kameru smartfona. Od korisnika se traži da trepće kako neko ne bi napravio zamenu statičnom fotografijom. Fotografija koja se čuva na serverima kompanije Master Card je šifrovana, a poručuje se da će sledeće godine selfiji potrošača biti čuvani unutar Identity Check Mobile aplikacije kao mera predostrožnosti.

     

    MasterCard je započeo ovaj program u Evropi, a 92 posto korisnika je poručilo da želi da se prijavi na mobilnu bankovnu aplikaciju korišćenjem biometrije umesto lozinkama. Uber takođe traži od svojih vozača da snime selfi svaki put pre nego što prime novu vožnju, a Uber je nakon toga u stanju da verifikuje 99 posto selfija koje su poslali vozači.

     

    Izvor:Phonearena