Forumi » IT Vesti

Microsoft redizajnira Paint aplikaciju za Win10

    • Moderator
    • 779 postova
    10. октобар 2016. 08.38.54 CEST

     Microsoft redizajnira Paint aplikaciju za Windows 10, uz novi UI i 3D podršku (video)

     

    Windows korisnici će svakako primetiti da je jedna aplikacija bila konstantno prisutna u Microsoftovom operativnom sistemu. U pitanju je Paint - Microsoftova besplatna alatka za obradu fotografija. Paint aplikacija je, u najvećem delu, ostala ista tokom brojnih godina, ali izgleda da je Microsoft konačno spreman da je osveži.


    Twitter korisnik WalkingCat je došao do video klipova koji prikazuju detalje vizuelnog redizajna Paint aplikacije, koja je izrađena za Windows 10 i najverovatnije će u pitanju biti Store aplikacija. Pored redizajna korisničkog interfejsa, Microsoft u Paint donosi i elemente kao što je 3D podrška.

     

    Pored normalnih funkcija, koje korisnici već vole u Paintu, dodatak 3D objekata bi mogao doneti zanimljivu sinergiju sa HoloLensom. Podržane su i anotacije, jer je input pametnom olovkom jedan od osnovnih fokusa Microsofta poslednjih godina. Aplikacija takođe može da implementira i sadržaj kreiran od strane zajednice.



    Očekuje se da će nova Paint aplikacija biti objavljena tokom oktobra, kao Universal Windows App i kao deo HoloLens paketa namenjenog umetnicima i profesionalcima.

     

    Microsoft Paint Preview



    Izvor:Neowin