Forumi » Windows 10

Win10 Redstone 2 poboljšava isporuku nadogradnji korisnicima

    • Moderator
    • 779 postova
    04. септембар 2016. 09.12.25 CEST

     Windows 10 Redstone 2 poboljšava isporuku nadogradnji korisnicima

     

    Jedna od novih funkcija koje je Microsoft predstavio uz November Update krajem prošle godine je Delivery Optimization. To je učinilo mogućim za korisnike Windowsa 10 da preuzimaju nadogradnje sistemom sličnim koji ima BitTorrent protokol koji se oslanja na lokalne mreže i druge sisteme povezivanja na internet koji već imaju fajlove za preuzimanje sa malim delovima nadogradnje.

     

    Uz najnoviji preview build, Microsoft je predstavio nova poboljšanja Delivery Optimization alatke koja će postati dostupna korisnicima u Redstone 2 nadogradnji nakon što prođe testiranje kod insajdera. Konkretno u Windows 10 build 14915, Delivery Optimization može da rukuje ne samo nadogradnjama već i preview build verzijama operativnog sistema kao i nadogradnjama aplikacija. Samim tim, sva nova ažuriranja mogu da budu isporučena na računar sa novim sistemom preko drugih računara ili mreža povezanih na internet.

     

    Cela ideja koja stoji iza funkcije je da se omogući računarima da preuzmu delove aplikacija ili nadogradnji sa drugih računara kako bi se ubrzao proces, ali takođe i da se koristi manji propusni opseg. Ono što je važno istaći je da je Delivery Optimization omogućen podrazumevano na svim Windows 10 preview build-ovima, a oni koji žele da ga isključe mogu to preko Settings > Update & security > Windows Update > Advanced options.

     

    Izvor:Softpedia

    Save