Forumi » IT Vesti

Hakujte Apple i budite plaćeni 200.000 dolara

    • Moderator
    • 779 postova
    06. август 2016. 12.12.25 CEST

     Hakujte Apple i budite plaćeni 200.000 dolara

     

    Uobičajeno je da ukoliko hakujete Apple i budete uhvaćeni završite u zatvoru. Međutim, Apple je danas najavio program dizajniran da im pomogne da nauče nove ranjivosti u softveru, uključujući i iOS platformu. Oni koji otkriju ove greške imaće pravo da dobiju 200.000 dolara od tehnološkog giganta. Apple-ov šef bezbednosti Ivan Krstić najavio je ovaj program tokom razgovora na Black Hat sajber-konferenciji u Las Vegasu.

     

    Kako bi dobili taj novac, hakeri moraju da dokažu da su otkrili način koji omogućava njima i drugima da dobiju pristup u uređaje kao što su Apple iPhone telefon i Apple iPad tablet. Neće svi hakeri moći da učestvuju u programu koji startuje sledećeg meseca.

     

    Apple se nada da će uz ovaj program imati mogućnost da pronađe i eliminiše slabosti pre nego što one budu napadnute od strane drugih izvan programa. Apple i ovde mora da bude oprezan, jer i pored plaćanja od 200.000 dolara može se desiti da to ne bude najveća ponuda.

     

    Izvor:Phonearena

    • Moderator
    • 779 postova
    08. август 2016. 12.00.08 CEST

    Do sada je veliki broj tech kompanija objavio svoje programe lova na bagove, a jedini koji je odolevao ovom trendu je bio Apple. Ovo se sada promenilo, pa je tokom Black Hat konferencije objavljeno da će kompanija iz Kupertina nuditi nagrade između 20.000 i 200.000 dolara onim sigurnosnim istraživačima koji otkriju propuste u Apple proizvodima.


    Apple je limitirao svoj program na pet oblasti ranjivosti: najveće isplate će se vršiti za otkrivanje bagova u sigurnosnim boot firmware komponentama; istraživači koji pronađu načine da izdvoje poverljive podatke iz sigurnih enklava će dobiti do 100.000 dolara; izvršenje arbitarnih ili malicioznih kodova vredi do 50.000 dolara; pristup sandbox procesima do korisničkih podataka van sandboxa donosi do 25.000 dolara.