Forumi » IT Vesti

Pokemon GO

    • Moderator
    • 779 postova
    28. јул 2016. 10.59.17 CEST

     Pokemon GO je trenutno samo 10 posto finalnog proizvoda

     

    Problem sa aplikacijama koje ostvaruju meteorski uspon jeste, da li mogu zadržati svoju popularnost. Dobar primer je Flappy Bird koji je bio veoma popularan kada se pojavio, ali danas gotovo da se ne govori o njemu.

    Pitanje danas je koliko daleko može da ide Pokemon GO? Dobra vest je da fanovi ne bi trebalo da brinu jer je tokom panela na San Diego Comic-Con događaju developer otkrio da je igra trenutno samo 10 posto finalnog proizvoda. Ovo u suštini znači da gejmeri sada igraju samo mali deo onoga što je planirano kao ukupna slika igre.

    To je dobra vest jer su ažuriranja i nove funkcije ono što gejmere vraća igri nazad. Niantic je takođe otkrio da ima planove da predstavi nove Pokemone, kao i da objavi legendardne Pokemone onda kada svako bude imao pristup aplikaciji, kao i da predstavi nove funkcije. Ideja developera je da se pokuša da što više gejmera izađe iz kuće i sastane se sa drugim gejmerima.

     

    Izvor:Ubergizmo

    • Moderator
    • 779 postova
    28. јул 2016. 11.01.07 CEST

     Šta je sledeće u Pokemon Go? Custom lokacije i više stvorenja

     

    Kako Pokémon Go nastavlja svoj globalni prodor, osnivač kompanije Niantic Labs Džon Hanke, diskutovao je na panelu na Comic-Con događaju kako bi nagovestio šta je sledeće u ovoj aplikaciji. Takođe je želeo da otkrije na koji način tim želi da zadrži ovaj neverovatan momentum. Za početak, Pokemon stvorenja će eventualno naći svoj put u Go, iako Hankeova formulacija zvuči kao da neće svi napraviti ovaj rez.

    "Osim prve generacije (150), postoje i neki drugi koji će naći put ka našem univerzumu" poručio je on. Direktor je želeo i da elaborira način razvoja sveta u igri takođe, i to je bilo zanimljivo. Trgovina i funkcija obuke su i dalje u razvoju za Pokemon naslov, a ovo je posebno naglašeno budući da se mnogi nadaju ovim funkcijama.

    Govoreći o daljem pravcu u kom će se razvijati igra, Hanke je govorio o tome da je on bio zainteresovan za dalje prilagođavanje pokestopa u igri. Hanke sugeriše da će biti više prilagođavanja, kao i moguća nova funkcija pokecentra za stvorenja.

     

    Izvor:Engadget

    • Moderator
    • 779 postova
    29. јул 2016. 09.37.07 CEST

     Gejmer stigao do maksimalnog nivoa u Pokemon Go

     

    Pokemon Go je pokrenut pre nekoliko nedelja, a gejmeri su se pitali šta se dešava ukoliko neko stigne do najvećeg nivoa što je 40? Pojedini su smatrali da se dobija retki Master Ball, što je moglo da se vidi u kodu igre. Zahvaljujući gejmeru sa imenom Luka koji je stigao do maksimalnog nivoa uz pomoć bota, sada zamo šta se dešava. Luka čiji je nik _Problemz na Redditu, podelio je svoje dostignuće sa Pokemon Go zajednicom.

     

    Nakon što je dostigao nivo 40, Luka je dobio 40 Ultraballs, 40 Max Potions, 40 Max Revives, 40 Razz Berries, četiri Incense, četiri Incubators i četiri Lure Modules. Takođe je dobio i četiri Lucky Eggs i stavke koje dupliraju iskustvene poene u narednih pola sata. Kako je stigao do najvišeg nivoa Luka nema koristi od njih, ali nam to nagoveštava da će nivo biti podignut.

     

    Ipak, ne izgleda da će mnogi gejmeri moći legitimno da stignu do nivoa 40. Luka je koristio bot na svoju ruku, a razlog je što bi morao da dobije 50.000 poena svaki dan tokom cele godine kako bi to postigao legitimno što je neverovatno teško.

     

    Izvor:Gamespot

     
    • Moderator
    • 779 postova
    31. јул 2016. 10.40.34 CEST

     Nintendo odložio Pokemon Go Plus pribor za septembar

     

    Nintendo je nedavno najavio Pokemon Go Plus pribor koji će omogućavati gejmerima da hvataju Pokemone i sakupljaju predmete bez vađenja telefona iz džepa. Pribor će biti povezivan na telefon preko Bluetootha. Prvobitno je bilo planirano da bude objavljen u julu, ali će uređaj ipak biti izbačen u septembru istakao je Nintendo u tvitu, iako nisu data nikakva objašnjenja.

     

    Nintendo je zatim počeo mejlom da obaveštava kupce o pomenutoj promeni objašnjavajući da će uređaj biti objavljen 30. septembra ali i dalje bez navođenja razloga. Korisnici koji su kupili uređaj u pretprodaji će dobiti popust od pet funti na sledeću narudžbinu ukoliko je ona veća od 30 funti.

     

    Jasno je da je Nintendo propustio veliki cilj, a to je dobra prodaja uređaja koja je sada pogođena odlukom da se uređaj objavi dva meseca kasnije nego što je planirano. Pokemon Go je sada na vrhuncu popularnosti, pa je pitanje da li će zadržati isti nivo i u narednim mesecima.

     

    Izvor:Softpedia

    • Moderator
    • 779 postova
    02. август 2016. 10.27.35 CEST

     Rusija misli da je igra Pokemon Go zla

     

    Iako mnogi vide Pokemon Go samo kao igru, postoje zemlje u svetu u kojima se sa priličnom skepsom gleda na nju. Na primer u pojedinim muslimanskim zemljama kao što je Saudijska Arabija igru nazivaju ne-islamskom. Postoje i zemlje kao što je Kina koje su oprezne da bi igra mogla da otkrije tajne vojne baze u zemlji. 

     

    U Rusiji se pojavilo nekoliko izveštaja lokalnih novinskih agencija u kojima je citirano nekoliko zvaničnika koji poručuju da je igra zla. Takođe se poručuje da bi ona mogla potencijalno da se koristi za špijuniranje i pokušaj prikupljanja informacija, u meri u kojoj oni veruju da je igra napravljena u saradnji sa CIA agencijom.

     

    Penzionisani general Aleksander Mihailov rekao je za RIA Novosti "zamislite da se male zveri o kojima govorimo ne pojavljuju u nekom parku, već na tajnom mestu gde se nalazi vojska i vi ga fotografišete. To je idealan način za tajne službe za prikupljanje informacija". Slično mišljenje dele i drugi ruski obaveštajni zvaničnici.

     

    Izvor:Ubergizmo

    • Moderator
    • 779 postova
    02. август 2016. 10.29.14 CEST

     Naučnici tvrde da Pokemon Go loše utiče na mozak

     

    Početkom ovog meseca bilo je sugestija da je igranje Pokemon Go igre dobro za naše mentalno zdravlje. Ovo su mnogi tvrdili zato što je utvrđeno da igra primorava gejmere da izađu napolje i komuniciraju sa drugim ljudima, što se u nekim slučajevima pokazalo prilično korisno jer je pomoglo pojedinima da prevaziđu svoje socijalne strahove. Međutim, izgleda da imamo novi argument koji tvrdi da Pokemon Go loše utiče na naš mozak.

     

    Ovo je naveo Elan Barenholc profesor na "Center for Complex Systems and Brain Sciences" univerzitetu na Floridi. On čak tvrdi da je efekat igranja igre Pokemon Go sličan onome kako droga utiče na mozak. Prema njemu, igra deluje kao droga time što veštački stimuliše određene centre.

     

    "Kada idete napolje i trčite okolo u okruženju, vi dobijate povratnu informaciju od igre u isto vreme, te tada dobijate mnogo bogatiji prikaz, a vaš mozak ulazi u to na mnogo dublji način iako ste svesni da je sve lažno. Baš kao i iluzija, znate da je sve lažno, ali postoji deo mozga koji prihvata (kupuje) sve" poručio je Elan.

     

    Izvor:Ubergizmo

    • Moderator
    • 779 postova
    02. август 2016. 10.33.13 CEST
     

     

    Windows entuzijasti pronašli su način kako pokrenuti igru Pokemon GO na Windows 10 Mobile pametnim telefonima. Pokemon Go trenutno je dostupan na Android-u i iOS-u i u kratkom vremenu igra je postala hit. ST-Apps portao je Pokemon GO u UWP format za instaliranje i izvođenje na Lumia telefonima, ali aplikacija još nema određene funkcije koje ima Pokemon GO na drugim platformama.



    Igra je u beta fazi, a proces instalacije je dosta komplikovan. Prvo je potrebno napraviti Pokemon GO nalog i prijaviti se u igru putem Android ili iOS verzije. Dalje, treba određene datoteke preuzeti na račanar pa putem Device Portal funkcije aplikaciju pokrenuti sa računara na smartfonu.



    Detaljna uputstva za instalaciju Pokemon GO igre, na sopstvenu odgovornost, možete pronaći ovde.

    • 378 postova
    05. август 2016. 12.33.51 CEST
    Ovde možete pronaći novi Pokemon Go update!

     

     

    Stiglo je veliko ažuriranje Pokemon Go igrice za Android korisnike.

     

    Kompanija Niantic je tokom vikenda izbacila verzije 1.1.0 i 1.1.1 u kojima je ukupno pet izmena.

     

    Ukoliko ste instalirali najnoviju verziju igrice, prvo ćete primetiti da nema “stopa” pored ikonica pokemona. Naime, “stope” su zamišljene kao pomoć igračima da jednostavnije dođu do pokemona. Tri stope značilo je da je pokemon daleko, a jedna da je veoma blizu. Međutim, iako je to u teoriji trebalo da radi, u stvarnosti je bilo beskorisno i poprilično netačno, pa je ta opcija ukinuta.

     

    Takođe, uklonjen je “battery saver”. Razlog za to je što se ekran na telefonu gasio ako okrenete mobilni naopačke i vibrirao bi samo ukoliko se u blizini nađe pokemon ili PokeStop.

     

    U originalnoj verziji igre niste mogli da menjate izgled vašeg igrača kada ga jednom napravite. Novim updateom je to ispravljeno.

     

    Niantic je primetio da su pojedine pokemone napravili prejakim. Tako je ubedljivo najjači bio Vaporeon, ali on je sada oslabljen, pa je sada igrica izbalansiranija.

     

    Pošto Pokemon Go igrica nije još uvek dostupna u Srbiji, novi update možete videti ako skinete .APK fajl na ovom linku.

     

    Izvor: b92.net

    • Moderator
    • 779 postova
    06. август 2016. 12.06.53 CEST

     Pokrenut sajt preko koga možete da planirate ceo vaš odmor oko Pokemona

     

    Sada možete da isplanirate kompletan vaš sledeći godišnji odmor oko igre Pokemon Go. Da, i tako nešto je sada moguće. Sajt Tripaya dodao je Pokemon Go kao filter, i poručio za TheNextWeb da "pronalazi najbolja mesta za lov na retke Pokemone, a tu se uključuju i letovi i hoteli". Nažalost, Tripaya ne želi da otkrije šta to čini te lokacije specifičnim za lov na Pokemone.

     

    Ipak, po svemu sudeći rezultati su za sada ograničeni na velika gradska područja gde je Pokemon Go igriv, što svakako ima smisla. Sajt TheNextWeb poručuje da su isprobali ovu opciju, i da su kao destinaciju dobili Melburn u Australiji. Treba naglasiti da sajt Tripaya kao valutu za plaćanje koristi euro, a nema načina da se dolari konvertuju.

     

    Izvor:TheNextWeb