Forumi » IT Vesti

Facebook-ova nova alatka za sakupljanje sredstva

    • Moderator
    • 779 postova
    04. јул 2016. 12.24.06 CEST

     Facebook-ova nova alatka pomaže da sakupite sredstva za dobrotvorne organizacije

    Facebook je učinio neke promene na sajtu nakon kojih je mnogo lakše prikupiti sredstva za dobrotvorne organizacije. Društvena mreža je počela objavu alatke koja će vam omogućiti sa sami kreirate sakupljanje sredstava neprofitnim organizacijama, potvrđenim od strane samog Facebook-a.

     

    Najbolja stvar u vezi ovih kampanja je ta što one omogućavaju da vaši prijatelji doniraju novac u okviru samog Facebook-a, te nije potrebno posetiti neki eksterni sajt. Kompanijin Social Good tim koji takođe stoji i iza Safety Check funkcije, dizajnirao je ovakav način jer su ljudi skloniji da daju novac preko Facebook-a.

     

    Takođe je otkriveno da korisnici imaju veću tendenciju da daju novac ukoliko im to traži neko koga znaju uz pomoć lične priče ili fotografije. Ukoliko se pitate gde je Facebook u celoj priči, reći ćemo da društvenoj mreži ide "mali" deo od pet posto prihoda sakupljenih na ovaj način. Dva posto ide na provere neprofitnih organizacija i zaštitu od prevara, dok ostatak ide na postupak obrade plaćanja. U ovom trenutku samo jedan posto korisnika u SAD ima pristup ovoj alatki.

     

    Izvor: Engadget

    Save