Forumi » IT Vesti

Hakeri objavili 32 miliona procurelih loginova za Twitter

    • Moderator
    • 779 postova
    10. јун 2016. 11.11.28 CEST

     

    LeakedSource je objavio pretraživu bazu podataka, koja sadrži informacije o milionima korisničkih naloga sa različitih društvenih mreža. Najnoviji dodatak procureloj bazi podataka jesu korisnički podaci sa Twittera.



    LeakedSource ističe da korisnici koji pretraže i nađu sopstvene Twitter informacije u bazama, mogu ih besplatno ukloniti iz baze. Trenutna baza ima 32.888.300 unosa, a svaki unos sadrži email, korisničko ime, dok neki unosi imaju i drugi email i vidljivu lozinku. LeakedSource tvrdi da veoma jak dokaz sugeriše da su hakovani korisnici a ne Twitter. Lični hakovi su uzrokovani malwareom na računarima, odakle su lozinke sa Chrome-a i Firefoxa poslate hakerima, a uključuju sve sajtove koje su korisnici posećivali. LeakedSource ističe da baza pokazuje samo prva tri karaktera u lozinkama, zajedno sa formom koja korisnicima omogućava da verifikuju da su njihovi personalni podaci procureli.



    Lista lozinki pokazuje da veliki broj korisnika i dalje koristi jednostavne lozinke, a najčešći obrazac lozinki za Twitter u bazi je 123456.



    Izvor:SlashGear