Forumi » IT Vesti

Hakovani Twitter i Pinterest nalozi Marka Zakerberga?

    • Moderator
    • 779 postova
    08. јун 2016. 14.42.33 CEST

     

     

    Prema svemu sudeći, među LinkedIn podacima koji su procureli pre nekoliko nedelja, nalazile su se i personalne informacije jedne bitne osobe iz IT industrije. Mark Zakerberg, CEO i suosnivač Facebooka, saznao je da su njegovi Twitter i Pinterest nalozi hakovani ovog vikenda, od strane grupe koja tvrdi da je odgovorna i za nedavno curenje podataka sa LinkedIn-a.

     

    Radi se o hakerskoj grupi OurMine, iz Saudijske Arabije, koja je hakovala Zakerbergove naloge. Ukoliko si izjave hakera istinite, Zakerbergova je krivica u tome što koristi iste kredencijale za logovanje na više sajtova. Ovo je veoma iznenađujuće, kada se zna da je Zakerberg postao jedan od najbogatijih ljudi na svetu zahvaljujući svojim tech veštinama i poslovnim sposobnostima.

     

    Doduše, treba istaći da je OurMine preuzeo kontrolu na Twitter nalogom (@finkd) koji Zakerberg nije koristio još od januara 2012. godine, kada je nalog suspendovan pa ponovo aktiviran (ne računamo uvredljivi tvit). Dodatno, grupa je izmenila i njegovu Pinterest stranicu, a tvrdi i da je pristupila Zakerbergovom Instagram nalogu. Facebook je demantovao ovu poslednju tvrdnju.

     

    zakerberg2.jpg

     

    "Nijednom Facebookovom sistemu ili nalogu nije pristupljeno. Nalozi koji su kompromitovani su dodatno osigurani", izjavio je glasnogovornik Facebooka.

    OurMine Twitter nalog je nakon ovog incidenta suspendovan, a u trenutku suspenzije je imao oko 41.000 pratilaca.

    Izvor:http://www.techspot.com/news/65106-mark-zuckerberg-twitter-pinterest-accounts-compromised-may-related.html">TechSpot