Forumi » Destinacije

Skrovita mesta u Parizu koja vredi videti

    • 1581 postova
    08. јун 2016. 13.22.53 CEST

    1. Jardin alpin

    Ušuškana u srcu Jardin des Plantes, Alpska bašta obuhvata preko 2.000 planinskih vrsta biljaka.

     

    2. Square des Peupliers

    Ova mala privatna ulica (bez automobila) nastala je 1926. godine i izuzetno je romantično mesto za pravljenje sjajnih fotografija.

     

    3. Terasse de I.M.A

    Arapski svetski institut (IMA) je pariski institut za kulturu posvećen arapskom svetu. Ovde se može besplatno popeti na krov i uživati u neverovatnom pogledu.

     

    4. Les Passages Couverts

    Pokrivene galerije u sredini zgrada sa mnoštvom prodavnica predstavljaju skriveno parisko šetalište i arhitektonski kuriozitet pun šarma.

     

    5. Panthéon Bouddhique

    Džinovski bambus i kamene ploče čine baštu Budističkog Panteona jednim od najumirujućih skrivenih zen mesta u prestonici Francuske.

     

    6. Collèges des Bernardins

    Ovaj koledž su do Francuske revolucije koristili kao prebivalište cistercitski monasi, studenti pariskog univerziteta.

     

    7. Hôtel Dieu

    Hôtel Dieu je najstarija bolnica u gradu. Ovde možete naravno besplatno ući i popeti se do poslednjeg sprata kako biste uživali u pogledu na Notre Dame. Imajte samo razumevanja da se ovde leče ljudi jer je zgrada i dalje bolnica.

     

    8. Jardin d’Agronomie Tropical

    Bašta tropske poljoprivrede nalazi se na severoistočnom obodu Vensanske šume. Ovde ćete pronaći ostatke građevina iz francuskog kolonijalnog doba, ponekad i do pola prekrivene bujnom vegetacijom.

     

    9. Design & Nature

    „Design and Nature“ galerija specijalizovana je za preparirane životinje, entomologiju (nauku o leptirima i insektima) i osteologiju, kao i za očuvanje organskih i biljnih vrsta.