Forumi » Tutorijali i uputstva

SEO optimizacija i kako funkcionise

    • 65 postova
    24. мај 2016. 21.23.21 CEST

    Prema istraživanjima svakog meseca u svetu se obavi preko 14 milijardi pretraga putem pretraživača poput Google-a. Ova cifra je zaista impozantna pogotovo kad se uzme u obzir činjenica da u ovo istraživanje nisu uključene pretrage koje se odnose na nacionalne stranice i portale, a koje su isto tako veoma znčajne po broju poseta.

    Ova činjenica je veoma značajna za sve one koji se bave poslom u sklopu kojeg treba da pronađu način kako da se izbore za posjećenost na svom web sajtu, te kako da taj isti sajt pozicioniraju na pretraživačima i tako obezbede sebi posetu. Sve ovo je zarad jednog, a to je da se pospeši sopstvena poslovna prilika, a za visoku poziciju na pretraživačima neophodna je SEO optimizacija.

    Iako zvuči jednostavno, put do ovoga ipak nije tako lak, jer su neophodni i vreme i znanje kako bi se postigla visoka pozicioniranost. Ako vaše usluge vezano za delatnost kojom se bavite nisu visoko rangirane, potencijalni kupci usluga koje nudite obratiće se vašoj konkurenciji, odnosno onima koji su rangirani ispred vas i kotiraju visoko.

     

     

     

    Search Engine Optimization je pojam koji potiče iz engleskog jezika, a podrazumeva različite metode i tehnike koje se primenjuju na web sajt ili izvan njega, a sa jasnim ciljem, da se postigne što veća pozicioniranost na velikim internetskim pretraživačima, kao što su Google, Yahoo i Bing.

    SEO optimizacija podrazumeva sledeće: on-site-optimization, odnosno optimizaciju vašeg web sajta i off-site tactics, tj. gradnju linkova. Sa svim ovim konkretno će se napraviti neke izmene na vašoj stranici, kao i neke značajne dopune, a isto tako u međuvremenu treba da se grade linkovi, odnosno veze sa drugih stranica na vašu, kako bi se povećala posećenost.

    Cilj svega navedenog je da se postiže što bolja pozicioniranost, te se tako približiti prvoj poziciji, ili pak biti na istoj, a za ciljane usluge i proizvode. Tako će prilikom internet pretraga od strane korisnika i onih koji su potencijalni korisnici vaših usluga, vaše usluge biti odmah ponuđene i dostupne. Web sajt bi se trebalo da pojavi na prvom mestu  a za one proizvode ili usluge za koje se radila SEO optimizacija.

    Funkcija i uloga SEO kampanje jeste da se pomogne pretraživačima da prepoznaju ono što vi nudite kao najoptimalnije, te tako sebi obezbedite na istim visoku pozicioniranost.

     


    Poslednja izmena: 24. мај 2016. 21.28.39 CEST"