Forumi » Destinacije

Najneverovatnija mesta na svetu za noćenje

    • 1581 postova
    19. мај 2016. 17.09.06 CEST

    Da li ste nekada čuli frazu „noć za pamćenje“? Ukoliko se odlučite da prenoćite na nekoj od ovih lokacija, doživećete upravo to, i nikada više nećete poželeti da spavate u dosadnim klasičnim hotelskim sobama… Evo nekoliko najlepših mesta na svetu za noćenje, a naći će se ponešto za svačiji ukus:

     


    Savršeno za noć pod zvezdama
    Ako želite da uživate u afričkom safariju iz udobnog kreveta, u hotelu Loisaba Conservancy u Laikipiji (Kenija) možete baš to. Dva hotelska „zvezdana kreveta“ (Star Beds) nalaze se u blizini pojilišta Kiboko, pa možete zaspati pokriveni zvezdanim nebom, a ujutru će vas probuditi zvuk životinja koje dolaze na ovaj izvor života i koje ćete moći da posmatrate sa sigurne razdaljine. Ručno rađeni i neizmerno udobni kreveti opremljeni su mrežama protiv insekata i predstavljaju luksuzan i bezbedan način upoznavanja sa afričkom divljinom.

     

     


    Savršeno za dizanje adrenalina
    Dosadio vam je stari dobri šator? Pravo rešenje za vas je Waldseilgarten Hollschlucht – adventure centar koji se nalazi duboko u nemačkim planinama Pfronten. Ovde ćete spavati među krošnjama drveća u specijalno dizajniranom šatoru koji visi sa kanapa. Šatoru se može pristupiti isključivo puzanjem uz kanap, ali kada se popnete, sledi nagrada: jedinstveno uživanje u miru i lepoti nemačkih Alpa. A ukoliko vam ovo nije dovoljno, Waldseilgarten Hollschlucht svojim gostima nudi i mogućnost spavanja na malenoj platformi u stenama, na visini 2.000 metara od tla.

     

     


    Savršeno za avanturiste
    Da biste stigli do svog smeštaja, morate savladati jedan ozbiljan uspon, ali mirna noć na ovoj udaljenoj lokaciji zaista vredi truda. Na 2.835 metara nadmorske visine, na glečeru Frebouze na masivu Mon Blan, smeštena je kapsula Bivacco Gervasutti (ime je dobila po planinaru Đustu Gervasutiju), u kojoj ćete spavati mirno kao nikad u životu. Kapsula je jednostavna i funkcionalna i nudi obične krevete za 12 osoba, ima kuhinju i mali dnevni boravak. Prava atrkacija su, naravno, lokacija i neverovatan pogled.

     

     


    Savršeno za ljubitelje letenja
    Spavanje u avionu uglavnom nije prijatno iskustvo (osim za srećnike u prvoj klasi), ali biznismen Oscar Dios rešio je da ovo promeni kada je stari avion pretvorio u hotel sa 33 sobe. Jumbo Stay Hotel se nalazi u neposrednoj blizini Stockholm-Arlanda aerodroma u Švedskoj i nudi zaista orginalno iskustvo. Možete birati između smeštaja u standardnim sobama, zajedničkim spavaonicama ili apartmanima (uključujući i luksuzni apartman u kokpitu). Za druženje možete posetiti lounge ili naručiti koktel iz „avionskog“ bara.

     

    Savršeno za buđenje u prirodi
    Otputujte duboko u arktičku divljinu i prespavajte na brodu okovanom ledom, jedinstvenom na svetu. Nakon 70 km vožnje psećom zapregom preko arhipelaga Svalbard (Norveška), stižete do SV Noorderlicht-a, 105 godina stare holandske škune (vrsta jedrenjaka), zarobljene u ledu. Noć na ovom zaleđenom brodu učiniće da se osećate kao neki od starih istraživača Arktika. Ipak, u potpalublju vas čeka topla kabina i lounge, osvežavajuća kuvana jela i licencirani bar dobro snabdeven Expedition šampanjcem. Ukoliko imate sreće, sa broda ćete videti arktičke lisice, morževe, foke, pa čak i polarne medvede.

     

     


    Savršeno za povratak prirodi
    Male udobne kolibice u hobitskom stilu, usred švedske divljine, bez struje i tuša, zaista će vas podstaći da stupite u kontakt sa prirodom. Smeštaj Kolarbyn Ecolodge-a predstavljaju kolibe prekrivene blatom i travom, a na njihovim krovovima rastu pečurke i divlje bobice. Svaka koliba ima dva kreveta i kamin, ali gosti sa sobom nose svoje vreće za spavanje. Spavanje u ovakvom smeštaju obezbediće vam gotovo nestvaran mir, a najlepše je buđenje u šumi, uz jutarnji cvrkut ptica.

     

     


    Savršeno za „spavanje sa ribama“
    Istražite šta se krije ispod talasa u Manta Resort-u na ostrvu Pemba (Zanzibar), i to tako da se čak ni ne pokvasite. Underwater Room se nalazi 9 metara ispod nivoa mora, pa iz svoje luksuzne sobe u miru možete posmatrati ostrvski podvodni svet. Mali reflektori koji su instalirani uz svaki prozor vaše sobe dodatno privlače čak i najstidljivije stanovnike mora. Doručak i večera se služe u luksuznom hotelskom restoranu.

     

     


    Savršeno za spavanje u gnezdu
    Ukoliko želite da uživate u očaravajućoj panorami regije Big Sur (Centralna obala, Kalifornija), prenoćite u Human Nest-u (ljudsko gnezdo) u Treebones Resort-u. Do ovog udobnog smeštaja penjete se merdevinama, a pogled će vam oduzeti dah. Human Nest je delo kalifornijskog umetnika Džejsona Fana, koji je celu strukturu napravio od drveta. Ovde mogu da stanu dve osobe, a gosti nose svoje vreće za spavanje i jastuke. Gnezdo nije vodootporno, pa je u slučaju lošeg vremena zgodno poneti i šator.

     

     


    Savršeno za posmatranje Aurore Borealis
    Termalni stakleni igloi u Hotel Kakslauttanen-u u Finskoj obezbediće vam najbolji pogled na Polarnu svetlost, i to iz udobnog luksuznog smeštaja. Hotel se nalazi duboko u Arktičkom krugu, u blizini finskog nacionalnog parka Urho Kekkonen. Nepostojanje svetlosnog zagađenja u ovoj nenaseljenoj oblasti gostima pruža jedinstveni pogled na Auroru, a igloi su dizajnirani tako da obezbeđuju udoban i topao smeštaj u ovoj zaleđenoj regiji. Hotel Kakslauttanen se može pohvaliti i najvećom savusaunom na svetu (dimna sauna), a tu je i Ice Bar i snežna kapela, koja se svake godine ponovo gradi.