Blogovi

Ekipa: 0 member(s)

Shares ?

0

Klikova ?

0

Viral Lift ?

0%

Pogledajte i ovo

  • 04 Jan 2015
    Ih, kako ja umem lepo da maštam! Mislim nije da se time hvalim, ali što je istina - istina je... Ne spadam u one osobe koje kada sednu u autobus odmah se zabave sa mobilnim telefonom. Meni je, brate, to dosadno... a dosadno mi je i da gledam kroz prozor... I sad kako pošten i pristojan čovek poput mene da prekrati put koji pređe "osamnaestica" od iha-haj koje stanice do one na kojoj bi ja trebalo da siđem? Mislim mogla bih ja da zveram okolo, ali nema ničeg zanimljivog u putnicima koji sedeći ili stojeći bulje u telefone. Pa, da stvarno... E, zato ja maštam da mi brže prođe vreme, a uz to se i ludo zabavim... A o čemu maštam? Pa, evo... Kao ide autobus pun putnika i kao neki likovi sa fantomkama uleću na nekoj stanici i vežu majstora, a putnicima zapovede: "Da niko nije mrdnuo!" U slučaju da neko pravi probleme odmah ćemo u autobus pustiti gas poznat u teoriji ratovanja i pljačkanja kao 'smrljivac' i svi ćete se onesvestiti!!!" Onda kao neka riba, isto sa fantomkom na glavi, histerično vrisne: "Ajde ubacuj u ovu vreću novčanike, nakit, satove, telefone, BusPlus kartice, čekovne kartice, zdravstvene knjižice, penzionerske kartice iz Kluba penzionera, poklone za Novu godinu i sve ostale vrednosti!!!". I kao svi putnici poslušno, ali prestravljeno vade novčanike i ubacuju u vreću, a majstoru su kao stavili krpu u usta, međutim on onako, kako da vam kažem, pokušava kao da vrišti... Ali! Pazi sad! Sad, ja, kao otvaram tašnu, iz nje vadim specijalno oružje koje sam izmislila juče dok sam maštala u "osamnaestici" i tim oružjem sapletem nekako tu petoricu maskiranih i tu ribu i sve ih kao poslažem na pod od autobusa i vežem ih sajlom koja mi je bila u tašni i oslobodim sve putnike, odvežem majstora i putnicima vratim njihove stvari... i sutra u svim novinama kao naslov: HRABRA SUGRAĐANKA POHVATALA LOPOVE NA LINIJI BROJ 18! Onda me kao zovu u Jutarnji program, pa u Žikinu šarenicu, pa u Slagalicu, pa u Pinkove zvezde i zvezdice, pa kao snima se film o meni i tako... A, šta kažete?
    1502 Objavio/la Gala Gala
  • 02 Jan 2015
    Znate li onu autobusku stanicu "petnaestice" iz pravca Zemuna kod TC Ušće? Ako ne znate uđite na mapu Beograda i pogledajte. Je l' ste videli? E, sada kada ste locirali mesto događaja, biće vam lakše da pratite radnju priče... Tog dana sam na tu stanicu stigla iz pravca Zelenog venca. Zapravo, nisam stigla baš na tu stanicu koju ste maločas uspešno locirali, nego na onu preko puta nje. Sad se vi pitate kako i zašto sam stigla iz tog pravca kad živim u Zemunu, pa vam nije logično. Polako, sve ću vam potanko objasniti. Noć pre stupanja mojih nogu na tu stanicu, prespavala sam u stanu kod moje drugarice koja stanuje u blizini Zelenog venca. Zapravo, ne bih mogla reći da sam kod nje prespavala jer smo bile budne do ponoći, a kada sam ja htela da odem na spavanje, njoj su se iznenada prijele palačinke, pa me je zamolila da joj pravim društvo dok ih zgotovi. Njeno pravljenje palačinki je potrajalo do cika zore jer je ona mnogo spora osoba i gubi mnogo vremena na okretanje palačinki u vazduhu, najmanje izgubi 0, 87 stotinki sekunde po jednoj palačinki, tako da je sa jedenjem palačinki počela oko pola pet. Na spvanje sam otišla oko pola šest i taman kada sam zatvorila vrata sobe u kojoj sam imala nameru da spavam, taman kada sam u divnoj žutoj pidžamici sa medvedićima, legla u krevet i umirila se - odjednom je njena mačka počela da laje ispred vrata te sobe u kojoj sam ja bila. E, sada sam se toliko iznervirala da sam zaboravila šta se desilo na onoj stanici koju sam pomenula na početku, a sve zbog drugarice moje mačke koja je lajala. Ma, otkud vam pijana da sam pomisao?! Nije važno... vreme je praznika, pa eto svima želim srećan Dan republike!  
    1486 Objavio/la Gala Gala
1.470 pregleda Jan 14, 2015
Skandal na liniji 45

„Četrdesetpetica“ je jedna odlična linija gradskog prevoza. Ona saobraća od centra sveta (ima li potrebe da kažem da je to Zemun?) pa do Kine. Dobro, ajd' sad - preterujem - nije baš do Kine, ali jeste do onih blokova na Novom Beogradu gde živi nekoliko miliona Kineza u krugu njihovog Tržnog centra.
Elem, jednog dana se ja ukrcam u „četrdeset peticu“ sa namerom da... Ma, nema veze sa kojom namerom, uživajući u onoj mantri „poštovani putnici očitajte vašu kartu...“ kad da vidiš jedan Kinez ustade sa sedišta i nervozno izgovori sledeću rečenicu: „Su tao mu min ti ćao din!“ Opaaaaaa! Pomislih ja u sebi... Na kineskom to znači „Ma, očitaću ja tebi!“ Priđem ja učtivo njemu i kažem mu: „Slušaj Kinez, nije lepo da to kažeš ovoj gospođi što nas lepo opominje, ajde joj se sada lepo izvini...“ Kad će Kinez meni: "Knga tu bau, mi taći ćau!“ Znači tako! Hm... Nisam ja od onih koji zameću kavgu, a ne bih ni da kvarim divne odnose između Srbije i Kine, pa sam samo zato prećutala rečenicu: „E nećete se vi mali žuti ljudi napiti vode sa Morave, pa da Toma ima sve dva puta gluplju facu od one koju ima i da Vučko ima tri puta deblje usne od onih koje ima – ako budete tako vređali nas fine gospođe iz Zemuna!“. Sreća što sam to prećutala, jer moglo je za malo da dođe do međunarodnog incidenta između mene i tog Brusa Lia, gde bih ga ja, naravno, pobedila jer Čak Noris me je obučavao... ma, neću sad da se hvalim... Možda kasnije u nekoj drugoj dogodovštini hoću, malo 'nako... A do tada je malim žutim ljudima dovoljno da piju vodu sa Save. Za Dunavsku vodu bi morali da pitaju neke fine momke iz bezopasnog i nevinog udruženja Munze Konza. ;)



Komentari

1 komentar