Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Bli­zan­ci & Škor­pi­ja

Recept

Eg­zo­tič­ne kre­ma­ste pi­ti­ce



Sastojci:

* 250 g bra­šna
* 60 g še­će­ra u pra­hu
* 1 ja­je
* 1 žu­man­ce
* 50 g pu­te­ra
* 1 dl mle­ka
* 1,2 dl slat­ke pa­vla­ke
* 8 g su­vog kva­sca
* 3 ma­ra­ku­je
* mu­škat­ni ora­ščić, ka­ran­fi­lić u pra­hu, so



Priprema:

U su­du po­me­šaj­te 50 g bra­šna sa kva­scem, 5 g še­će­ra i mla­kim mle­kom. Po­krij­te i osta­vi­te da od­sto­ji 20 mi­nu­ta. Na­do­šloj sme­si do­daj­te pre­o­sta­lo bra­šno, omek­ša­li pu­ter, 20 g še­će­ra, ma­lo so­li i ja­je, pa me­si­te da do­bi­je­te ujed­na­če­nu sme­su. Po­krij­te je i osta­vi­te da na­ra­sta 2 sa­ta. Pre­me­si­te te­sto, ras­po­re­di­te ga u ka­lup za ma­fi­ne s otvo­ri­ma preč­ni­ka 6 cm (ili u ka­lu­pi­ma za tar­ta­le­te istog preč­ni­ka), po­krij­te ka­lup i osta­vi­te da na­ra­sta dok se ne udvo­stru­či.

Ma­ra­ku­je pre­se­ci­te na­po­la, ka­ši­či­com sa­ku­pi­te pul­pu i pro­ce­di­te je da od­stra­ni­te se­men­ke (sa­ču­vaj­te ne­ko­li­ko se­men­ki za de­ko­ra­ci­ju). Pul­pu po­me­šaj­te s pa­vla­kom, s po­ma­lo od oba za­či­na, žu­man­ce­tom i 25 g še­će­ra.

Na­pra­vi­te udu­blje­nja u sre­di­ni sva­ke pi­ti­ce, na­pu­ni­te ih sme­som od ma­ra­ku­je i pe­ci­te 20 mi­nu­ta na 200˚C. Pro­hla­đe­ne pi­ti­ce po­spi­te pre­o­sta­lim še­će­rom u pra­hu i ukra­si­te se­men­ka­ma ma­ra­ku­je ko­je ste sa­ču­va­li.

Social Share