Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Pet neodoljivih recepata za tost

Recept

Tost sa grilovanim lukom i šeri paradajzom

 

Zagrejte rernu na 200 stepeni i na malo maslinovog ulja pecite šeri paradajz, crni luk, neoljušten beli luk tridesetak minuta dok šeri ne omekša i raspadne se i sve dobije lepu braonkastu boju. Oljuštite beli luk, rasporedite ga na kriške tosta i dodajte paradajz, crni luk i sokove koje su pustili tokom pečenja.

 

 

Tost sa rikota sirom, kukuruzom i prazilukom

 

Pomešajte u posudi pola šolje kukuruza šećerca, sitno seckan praziluk, malo maslinovog ulja i ako volite ljuto, dodajte jednu kašičicu sitno iseckane ljute papričice. Na krišku tosta namažite rikota sir, dodajte šećerac i praziluk i začinite biberom po ukusu.

 

 

Tost sa tunjevinom, povrćem i sirom

 

Za ovaj tost trebaće vam konzerva tunjevine u maslinovom ulju, jedna crvena paprika, malo praziluka, sok od pola limuna, kašika majoneza, dve kašičice isceđenog i iseckanog kapra i malo sveže nane. Iseckajte sastojke, dodajte majonez i limun i izmešajte ih u posudi. Rasporedite fil na kriške tosta, preko stavite list sira i zagrejte u rerni dok se sir ne istopi i porumeni.

 

 

Tost sa rikota sirom, pesto sosom i paradajzom

 

Namažite rikota sir na tost, zatim preko sira dodajte dve kašičice pesto sosa i iseckajte jedan mali paradajz. Dodajte so i biber po ukusu.

 

 

Tost sa šampinjonima i poširanim jajima

 

U većem tiganju izdinstajte šampinjone na dve kašike maslaca. Dodajte jednu kašičicu vlašca i malo sveže ili osušene majčine dušice i dinstajte dok vlašac ne omekša, zatim dodajte dve kašike šerija. Sačekajte da šeri izvri pa dodajte 1 dl pilećeg bujona ili bujona od povrća ili šampinjona. Kada pola tečnosti izvri, dodajte malo pavlake za kuvanje. Ispoširajte jaja (po jedno za svaku krišku). Na tost stavite sos sa šampinjonima i odgore jedno poširano jaje.

 

 

Social Share