Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Grčka musaka

Recept

Sastojci za 4 porcije
2 patlidžana
2 crvena luka srednje veličine
1 češanj belog luka
pola sveže paprike
aleva paprika
250 grama svežeg paradajza
paradajz sos
1/2 kg mlevenog mesa
1 jaje za preliv
2 dcl kisele pavlake
brašno i 2 jajeta za pohovanje
so
biber
šećer

Priprema:
Operite patlidžane, odsecite im krajeve i isecite ih po dužini na kriške. Nasolite ih i ostavite u sud oko sat vremena da bi otpustili vlagu.

Iseckajte crveni luk i izdinstajte ga na malo ulja oko 3 min. Dodajte iseckanu papriku, beli luk i meso. Dobro izmešajte, posolite, pobiberite, dodajte malo aleve paprike i dinstajte oko 15 min. Potom dodajte malo sosa od paradajza i sveži paradajz koji ste prethodno ogulili i isitnili (da biste lako ogulili paradajz stavite ga kratko u ključalu vodu). Dodajte još 2 male kašike šećera i sve dinstajte oko 15 min.

Patlidžane ocedite (da ne bi preuzeli ukus) i jednu po jednu krišku uvaljajte u umućena i posoljena jaja, a potom u brašno. Kriške patlidžana prepržite na vrelom ulju, obe strane po minutu.

Za preliv umutite jedno jaje, malo soli i 1 dcl kisele pavlake. U vatrostalnoj posudi poslažite red patlidžana, red mesa i sloj preliva. To ponovite i završite s redom patidžana i s kiselom pavlakom (ne više od 1 dcl). Pecite oko 20 min.u rerni zagrejanoj na 250°C.

Social Share