Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Torta vreme je za ljubav

Recept

priprema (20 minuta)
- 4 jaja
- 1 čaša sećera
- 400g mladog nemasnog kravljeg sira /kvark/
- kutija „Soko Štarkovih" piškota (210 g)
- 1 šolja kafe, zaslađene po ukusu
- ½ čašice likera od čokolade 
- 150g sitno rendane Menaž čokolade

Umutite žumanca i šećer i to tako što šećer dodajete polako, kašiku po kašiku. Dodajte sir i mešajte dok krem ne postane gladak i ujednačen. Belanca umutite u čvrst sneg, koji ćete – kašiku po kašiku – uz stalno mešanje, sjediniti sa kremom od sira.
U staklenu, ovalnu činiju ređajte piškote umočene u kafu i liker, pa zatim premažite slojem krema. Naizmenično slažite piškote i krem dok ne upotrebite sav materijal. Poslednji sloj treba da bude krem. Površinu ukrasite narendanom Menaž čokoladom. Ova poslastica treba da bude dobro ohlađena.
Ali, ako ste nestrpljivi, možete je vaditi i velikom kašikom i služiti u činijicama, tako da ne brinete da li će se raspasti pri sečenju.

Domaćice oduvek pitaju za savet kako da najbolje razdvoje belance od žumanca. 
Jaja treba da su sveža, hladna i jednim potezom po sredini razbijena. Ako baš niste vični da razdvojite belance od žumanca uz korišćenje ljuske, možete da upotrebite specijalnu plastičnu cediljku sa krupnijim rupicama. Žumanca će ostati u cediljci, a belanca proći u posudu ispod. 
Belanca će se, inače, teško ulupati ako u njima ostane i delić žumanca. 
Da bi se dobio čvrst sneg, belanca treba mutiti u početku sporije, zatim brže, ali uvek u istom pravcu. Najbolje je posuđe od porcelana ili stakla, dok aluminijumsko nije podesno.
Belance se može brže umutiti u sneg ako mu se doda nekoliko kapi soka od limuna ili malo soli

Social Share