Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Šta i kako kuvati svojoj kuci?

Recept

Meso + povrće + pirinač = zdravlje



Obimnost obroka naravno zavisi od veličine i uzrasta psa, ali procentualno, zdrav ručak procentualno mora izgledati ovako: jedna trećina pirinča, trećina mesa i trećina raznoraznog povrća.

Pirinač dobro skuvate, a meso je dovoljno kratko prokuvati, tek toliko da ne bude sirovo. Povrće u kojem svakako mora biti šargarepe, malo peršuna ili krompira nemojte prekuvati.

Kad se sve skuva, usitnite ih i dobro pomešajte. I čuvajte od sebe, jer ovo može biti zaista ukusno i primamljivo.

Ako vaš pas izvoljeva, može se dogoditi da od svega izabere samo meso. Ipak, lukavost i domišljatost je bitna kao i kod dece. Najjednostavnije je da sve zajedno ispasirate! Razmaženko će tako u činiji imati ukusnu kašu koju će rado smazati, a pritom će dobiti sve potrebne vitamine, minerale i belančevine.

Pirinač možete zameniti testeninom ili hlebom, a sličan kuvani obrok svojem ljubimcu možete napraviti i sa ribom.

Tunjevina, oslić, losos... svejedno je



Odličan izbor je tunjevina, oslić, komad lososa ili bilo koje druge vrste koju kupite. Ribu skuvajte tako da se može odvojiti meso od kosti. Dobro je očistite, dodajte malo testenine ili pirinča, zalijte je jogurtom - i prava poslastica je tu. Umesto jogurta, možete staviti i malo svežeg nemasnog sira. Psu isto tako možete dati i samu kuvanu ribu, a da mu bude ukusnija, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja,ali ne preterujte.

Što se tiče mesa, psa možete hraniti svim vrstama mesa, naravno skuvanog, osim svinjetine, a najbolje su pileće ili ćureće grudi.

Prilog je obavezan



Ipak, kako psi nisu isključivo mesojedi, kao mace, uvek im uz meso morate pripremiti i nekakav "prilog". Stručnjaci preporučuju kombinaciju integralnog pirinča, šargarepe i peršuna. Sve to dobro skuvajte i ispasirajte da se dobije jednolična kaša kojom se može preliti meso. I eto fensi jela koje vaš mezimac neće odbiti.

Doručak je bitan kao i kod nas...



Svom najboljem prijatelju možete pripremiti i ukusan doručak. Potrebno je samo izmešati jedno žumance sa dve, tri kašičice sira, pola kašičice meda i dve jabuke. Količinu namirnica možete povećavati prema potrebi, ali sa medom nemojte preterivati. Ako ste kojim slučajem vegetarijanac ili makrobiotičar, svoje namirnice možete povremeno podeliti sa njim.

Od šoljice zobenih pahuljica, narendane šargarepe, kašičice pivskog kvasca, kašičice praha morskih algi (može se naći i u pet-shopovima), isto toliko meda i maslinovog ulja, jednog jaja i šoljice nemasnog jogurta možete mu pripremiti pravu deliciju.

Potrebno je skuvati zobene pahuljice i u njih dodati sve ostale sastojke, dobro izmešati i vaš će pas doručkovati sa velikim zadovoljstvom.

Social Share