Mobilni telefoni i tableti » Diskusije


Nintendo igrice za smartfone

  • Član
    13. новембар 2015.


     


    Prve igre za smartfone kompanije Nintendo koje se pripremaju u saradnji sa mobilnim gigantom DeNA, će biti besplatne za igranje, odnosno biće zasnovane na free-to-play sistemu, potvrdila je kompanija DeNa tokom poslednjeg brifinga na kome je prisustvovao i The Wall Street Journal.


    "Igre koje su trenutno u planu su sve free-to-play" poručio je direktor DeNa kompanije Isao Morijasu. DeNA i Nintendo planiraju da objave pet igara za smartfone pre 2017. godine. Prva od ovih igara nazvana Miitomo, trebala je da bude objavljena pre kraja godine ali će stići tek u martu 2016. godine. Miitomo je još ranije potvrđen da stiže kao besplatna igra.


    Međutim, Nintendo je dalje tokom sastanka rekao da bi igre koje će potom biti objavljivane mogle da budu po sistemu "plati pa preuzmi igru". U ovom trenutku se ne zna mnogo o igri Miitomo, ali WSJ izveštava da se Morijasu nije odnosio prema njoj previše kao prema igri, već više kao zabavnoj i komunikacionoj platformi. Između ostalog, ovim se potvrđuje da DeNa želi da unovči partnerstvo sa Nintendom putem mikrotransakcija.


     


    izvor:gamesport