Ženski kutak » Diskusije


Kako da porastete još koji centimetar

  • Član
    05. новембар 2015.

    Niste zadovoljni svojom visinom? Ne brinite, pomoću nekoliko jednostavnih trikova izgledaćete viši nego što zaista jeste.


    Ispravite držanje
    Pravilno držanje će vam doneti mnoge fizičke, ali i psihološke prednosti. Osim toga, ono je bitna komponenta za zdravlje vaših leđa. Ključna stvar je disciplina - dok hodate ili sedite uvek imajte na umu da leđa treba da budu ispravljena, a ne pogrbljena. Uz malo vežbe, to će postati rutina, a vi ćete sigurno izgledati viši.


    Birajte garderobu sa vertikalnim prugama
    Odeća sa horizontalnim linijama učiniće vas vizuelno nižim nego što jeste, pa je bolje da je uklonite iz svog ormara. Izbegavajte karirani dezen, široku odeću i teške materijale. Umesto toga birajte garderobu sa tankim vertikalnim prugama, vidljivim šavovima, interesantim dugmićima i kopčama koje su u kontrastu sa ostalom odećom. Izgledaćete viši u laganim, blago strukiranim haljinama i suknjama, a dobar izbor su i kraće pantalone. Duže jakne kombinujte sa kratkim suknjama i obrnuto.


    Sve je u nijansama
    Odaberite odeću sličnih nijansi - tamno zelenu majicu i malo svetlije zelene pantalone, na primer. To je još jedan od trikova koji će vas vizuelno izdužiti.


    Štikle - da, ali ne previsoke
    Poznato je da obuća sa visokim platformama i vrtoglavim potpeticama izdužuje. Međutim, takva obuća nije baš udobna, a ukoliko ste zaista niski, previsoke štikle mogu na vama izgledati smešno. Umesto toga, izaberite one sa nižim, kockastim ili višeslojnim potpeticama.


    Vežite kosu u rep
    Pravilno odabrana frizura pomoći će vam da izgledate viši. Podignite šiške, a sa strane kosu zaližite. Utisak visine možete postići i tako što ćete kosu pokupiti visoko u konjski rep. Treba da izbegavate natapiranu ili afro frizuru, jer će vas „progutati".