Ženski kutak » Diskusije


Trik za lepotu sa kašikom

  • Član
    08. септембар 2015.

    Žene, ovako vi treba da koristite kašiku, a muškarci neka kuvaju! Verovali ili ne, kašika može da bude vrlo efikasno kozmetičko sredstvo. Saznajte kako da je upotrebite prilikom doterivanja


    Verovali ili ne, u vašoj kuhinji se kriju neverovatna sredstva za negu lepote. Jedno od njih je i obična kašika. Saznajte šta sve možete da uradite s ovim besplatnim, multifunkcionalnim, kozmetičkim rekvizitom.


    Protiv podočnjaka


    Dve kašike stavite u zamrzivač na pet minuta. Nakon toga, donji deo naslonite na oči i podočnjake i ostavite tako jedan minut. Postupak ponovite po potrebi.
    Kašike deluju kao hladan oblog protiv otečenih očiju i podočnjaka.


    Kao uvijač trepavica


    Kašiku naslonite na donju ivicu oka tako da je dno kašike okrenuto prema napolje. Zatvorite oči te kašiku postepeno podižite obuhvativši sve trepavice. Trepavice lagano pritisnite uz kapak, zadržite položaj oko 30 sekundi i sklonite kašiku.


    Protiv mrlja od maskare


    Pre nego što započnete s nanošenjem maskare na donje trepavice, kašiku naslonite na donji kapak, ispod trepavica tako da joj je dno okrenuto prema napolje. Maskarom počešljajte trepavice. Kašika će sprečiti preslikavanje maskare na kožu.


    Za savršen oblik obrva


    Kašiku okrenite tako da joj dno bude okrenuto prema spolja i namestite je tako da savršeno prati donji rub obrve. Senku nanesite na četkicu i osenčite obrve. Kašika deluje poput šablona i zadržaće savršen oblik obrve.


    Za savršeno nanošenje rumenila


    Ako niste sigurni gde tačno da nanesete rumenilo, na jagodičnu kost naslonite kašiku i nasmejte se. Kašika mora tačno da nalegne u ispupčeni deo lica. Pritisnite kašiku pa je sklonite. Na mesto na koje je dno kašike leglo nanosite rumenilo.


    Protiv mrlja od laka za nokte


    Kašiku stavite ispod nokta, pa nakon toga nanesite lak za nokte na uobičajen način. Kašika će sprečiti nastajanje mrlja od laka na koži.


    Protiv bubuljica


    Toplu vodu sipajte u šoljicu, ali pazite da ne bude prevruća. U šoljicu stavite kašiku te je ostavite da se zagreje. Toplu kašiku naslonite na bubuljicu na licu i ostavite je tako oko 15 sekundi i ponovite postupak. Topla kašika će smiriti upaljeno mesto i time ubrzati oporavak.