Novak Đoković » Diskusije


Đokoviću uručen trofej za igrača godine

  • Član
    15. новембар 2015.

    LONDON - Novak Đoković je u sredu proglašen za igrača godine u izboru Asocijacije teniskih profesionalaca, a nakon duela sa Nišikorijem u Lonodnu, u kome je zabilježio 79. pobedu u sezoni, uručen mu je trofej.


    Đoković, koji je ove sezone, između ostalog, osvojio tri grend slem titule, ovu nagradu osvaja četvrti put u karijeri, a drugu godinu zaredom. On se na prvom mestu ATP liste nalazi od 7. jula prošle godine.

    "Ovo je bez dileme jedna od najuspešnijih i najboljih godina u mojoj karijeri, ali i životu, pošto sam postao otac i oženio se. Ti trofeji mi najviše znače i to se na pozitivan način odrazilo na moju igru i karijeru, sve se uklopilo. Imao sam uspeha prethodnih godina, ali se 2011. i 2015. godina definitivno izdvajaju. Ponosan sam na rezultate", rekao je Đoković.

    "Tenis je individualan sport, ali imam svoj tim, koji ima veliku ulogu. To su veliki stručnjaci, ali pre svega prijatelji na koje mogu da se oslonim, oni mi pomažu da svakog dana budem sve bolji. Porodica i prijatelji su se mnogo žrtvovali da bih mogao da igram sport koji volim", dodao je on.

    Novak je ove sezone osvojio Australijan open, Vimbldon i US open, kao i šest turnira iz masters kategorije: Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Rim, Šangaj i Pariz. Srpski teniser ima priliku da sezonu zaokruži osvajanjem završnog mastersa koji se igra u Londonu.