Sport » Diskusije


Odbojka: Srbija porazila Kamerun

 • Član
  07. септембар 2014.

  Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u poslednjoj utakmici grupe A selekciju Kameruna sa 3:1 (25:21, 24:26, 29:27, 25:17), a "orlovi" su izašli u kombinovanim sastavom pošto im je situacija to dozvoljavala.


  Selekcija Srbije obezbedila je drugu fazu takmičenja i utakmica sa Kamerunom nema rezultatski značaj za "orlove" pošto će svakako prenesti isto bodova jer se broje pobede protiv Argentine i Austrije koje će takođe doći u grupu E.

  Kamerun je dobro počeo susret, držao je priključak do 4:4, ali je onda srpska reprezentacija pokazala kvalitet sa odvajanjem na "+3" (8:5), a tako se nastavilo i u naredna dva poena (9:6). U tim trenucima se najbolje pokazao Ivović koji je nekoliko puta poentirao, te su "orlovi" poleteli do 14:9. Sistem protivnika se totalno raspao, jer nije uspevao a realizuje ni dva napada u narednim deset, dok je Srbija lagano gazila ka osvajanju prvog seta (19:11).

  Došlo je do velikog opuštanja Kolakovićevih momaka, jer je Kamerun, malo po malo, došao na samo tri poena razlike 20:17, a poen za poen igralo se i u naredna dva napada 21:18. Ipak, nije uspeo protivnik da ozbiljnije prireti srpskom sastavu koji je priveo prvu deonicu kraju (25:21).

  Išlo se poen za poen do 6:6, a Kolaković je probao neke igrače koji nisu imali zapaženu minutažu na startu Svetskog prvenstva. Imala je reprezentacija Srbije inicijativu, ali se sve to izjalovilo kada je kamerunska selekcija povezala čak četiri poena i povela sa 10:13. Kamerun je držao tri poena razlike do dobre akcije Vlada Petkovića, a zatim i bloka, pa je posle dva napada bilo 17:18.

  Tu se već protivnik uplašio kada je izgubio nit, pa je Srbija povela sa 21:20, ali to je veoma kratko trajalo, jer je Kamerun došao do tri set lopte od kojih je rešila poslednju u svoju korist i poravnala rezultat (24:26).

  Izgubila je Srbija sigurnost u trećem setu, nije bilo više sigurnih smečeva, a Kamerunci su veoma često prolazili blok koji nije brojao nikada više od tri čoveka. Sve je to rezultovalo velikom borbom koju sigurno ni sam protivnik nije očekivao, pa u setu nije bilo više od jednog poena razlike.

  U poslednjoj "rundi" borbe Kamerun je prvi došao do set lopte (24:23), srpska selekcija je to stigla, narednu priliku takođe, a onda su "orlovi" došli do tri šanse za vođstvo u setovima, te su iskoristili konačno poslednju (29:27).

  Posle velike bitke, sve je bilo lako, te je Srbija u četvrtom setu prošetala do pobede bez ikakvog otpora i zaključila prvu fazu takmičenja.