Zaštita kompjutera » Diskusije


Najbolji antivirusi

  • Član
    03. јануар 2016.


     


    Nemački institut AV-TEST je tokom septembra i oktobra ove godine testirao različita antivirusna rešenja, ne bili doznao koji je od njih najbolji za Windows 10. Nakon opsežnih testiranja kako i priliči sastavio je i objavio popis dvadeset najboljih.


    Prva četiri mesta zauzela su antivirusna rešenja kompanija Avira, BitDefender, Kaspersky i Symantec čije su antivirusne aplikacije dobile maksimalnih šest bodova na ime zaštite (6), performansi (6) i upotrebljivosti (6).


    Peto i šesto mesto je pripalo antivirusnim aplikacijama kompaniji F-Secure i Trend Micro koje su dobile šest bodova u testu zaštite i upotrebljivosti kao i 5,5 bodova u testovima performansi. Na sedmom mestu se nalazi McAfee koji je u testovima zaštite i performansi osvojio 5,5 bodova, a u testu upotrebljivosti maksimalnih šest.


    Osmo mesto pripada kompaniji AHNLAB čije je antivirusno rešenje dobilo maksimalan broj bodova (6) u testu zaštite, a 5,5 i 5 bodova u testovima performansi i upotrebljivosti. Deveti na listi je AVG sa osvojenih maksimalnih šest bodova u testu zaštite i upotrebljivosti, ali i nešto lošijih 4,5 boda prilikom testiranja performansi.


    Deseto mesto pripada Avast-u jer je u testovima zaštite i performansi dobio 5, a u testu upotrebljivosti maksimalnih šest bodova.