Sve savete o tome kako steći zvanje ovlašćenog računovođe, sve dileme koje imate, iskustva, savete, možete ovde podeliti....
Svako ko ima završen fakultet kao i tri godine radnog iskustva može steći zvanje ovlašćeni računovođa. Ispite možete početi sa polaganjem i pre navršenih tri godine radnog iskustva.
Ispiti se održavaju dva puta godišnje: jun i decembar
Ukupno ima devet ispita, s tim što možete biti oslobođeni nekih u zavisnosti od fakulteta koji ste završili.
#SRRS, #Savez_Računovođa_i_revizora Srbije, #ovlasceni_racunovodja, #ispiti, #literatura, #literatura_za_ovlascenog_racunovodju
Neda kaže:
S obzirom da imam u planu pripremu ispita za decembarski rok, da li imate primere testova i eventualno savete kako lakse spremiti ispit?
Javite se sa konkretnim ispitom koji Vas zanima i poslaću Vam primere zadataka.
Mladen kaže:
Moze li savet za polaganje 2.6 ispita?
Ispit 2.6 spremate iz četiri dvobroja računovodstvenih praksi. pažljivo pratite primere date u praksama i na isti način primenjujete u rešavanju zadataka na ispitu. To je od izuzetne važnosti!
Ono što je bitno znati je da nemorate učiti napamet neoporezive iznose, iste ćete dobiti u zadatku, s obzirom da se svake godine menjaju u februaru mesecu.
Ako Vam je još nešto potrebno, slobodno pitajte.
#racunovodstvena_praksa, #ispit_2.6
Sva literatura neophodna za polaganje ispita ovlasceni racunovodja + gratis testovi, skripte...
srrskonsultacije@gmail.com
+Kontni okvir
+PDV prirucnik
+Prirucnik o transfernim cenama
+Priručnik za OBRAČUN ZARADA, NAKNADA i DRUGIH PRIHODA fizičkih lica sa primerima iz prakse
Sva literatura neophodna za polaganje ispita ovlasceni racunovodja + gratis testovi, skripte...
srrskonsultacije@gmail.com
+Kontni okvir
+PDV prirucnik
+Prirucnik o transfernim cenama
+Priručnik za OBRAČUN ZARADA, NAKNADA i DRUGIH PRIHODA fizičkih lica sa primerima iz prakse
Cao svima! Ja sam oslobodjena ispita 2.1-2.5, a ostala 4 bi trebalo da polazem. Upravo mi je stigla literatura i sokirana sam koliko ima knjiga Ako nekoga ne mrzi da mi napise kako se polazu preostali ispiti (2.6-2.9), bila bih veoma zahvalna. Takodje, svaka dodatna literatura, skripte i materijali su dobrodosli! Hvala svima i lep dan!
Planiram da pocnem da polazem ispite za ovlascenog racunovodju u junu 2019.
Kupila sam literaturu za ispitni predmet Pipremanje finansijskih izvestaja...
S obzirom na to da radim u racunovodstvu jedne gradjevinske firme i da knjizim vec 6-7 godina, nadala sam se da cu citajuci ovu knjigu samo potvrditi neko svoje znanje.
Medjutim...... i ono sto sam znala mislim da vise ne znam...
Knjiga mi je toliko konfuzna, pogotovo zadaci...
Po licnom misljenju zadaci su dati sa nedovoljno informcija, kao i sa zbunjujucom terminologijom....
Obradovala sam se kada sam videla da postoji forum odnosno ovaj mail, da mogu bar nekog da pitam da li je do mene ili se i ostali osecaju zbunjeno.
Za pocetak bih zamolila:
Marijana kaže:
Cao svima! Ja sam oslobodjena ispita 2.1-2.5, a ostala 4 bi trebalo da polazem. Upravo mi je stigla literatura i sokirana sam koliko ima knjiga Ako nekoga ne mrzi da mi napise kako se polazu preostali ispiti (2.6-2.9), bila bih veoma zahvalna. Takodje, svaka dodatna literatura, skripte i materijali su dobrodosli! Hvala svima i lep dan!
Ćao Marijana!
Što se tiče preostalih ispita, 2,6 su ti zadaci koje spremaš iz računovodstvenih praksi, 2,7 učiš iz knjige, tu su takođe samo zadaci, 2,8 je konbinacija teroije i zadataka, a 2,9 komplet iz knjige teorija.
Sonja kaže:
Planiram da pocnem da polazem ispite za ovlascenog racunovodju u junu 2019.
Kupila sam literaturu za ispitni predmet Pipremanje finansijskih izvestaja...
S obzirom na to da radim u racunovodstvu jedne gradjevinske firme i da knjizim vec 6-7 godina, nadala sam se da cu citajuci ovu knjigu samo potvrditi neko svoje znanje.
Medjutim...... i ono sto sam znala mislim da vise ne znam...
Knjiga mi je toliko konfuzna, pogotovo zadaci...
Po licnom misljenju zadaci su dati sa nedovoljno informcija, kao i sa zbunjujucom terminologijom....
Obradovala sam se kada sam videla da postoji forum odnosno ovaj mail, da mogu bar nekog da pitam da li je do mene ili se i ostali osecaju zbunjeno.
Za pocetak bih zamolila:
- da mi posaljete (ili da kupim) bar jedan test, da vidim kako uopste izgleda
- Da li mogu da se obratim za pojasnjenje nekih termina, da bih sebi u glavi mogla da razjasnim u kom pravcu razmislja autor knjige odnosno testova
Hvala unapred
Da li ste podneli zahtev za priznavanje ispita Savezu?
U svakom slučaju, 2.1 se kombinacija teorije i zadataka. Na kraju svake lekcije imate pitanja, pređite ih polako i tako za svaku lekciju posebno.
Ostavite mail za slanje primera testa.
Marijana kaže:
@Ekonomija:
Ispit 2.6 - da li imate neki primer testa? Takodje, malo sam zbunjena - dovoljne su samo Racunovodstvene prakse? posto kad vidim onaj prirucnik za PDv ne bude mi dobro
Ispit 2.9 - iz koje knjige se zapravo sprema ispit? Ili sve ono sto su naveli?
Hvala :)
Ostavite mi mail da posaljem primer testa za 2.6.
Za 2.6 su dovoljne racunovodstvene prakse, ali morate procitati i zbirku poreskih zakona i prirucnik pdv.
Sto se tice ispita 2.9, on se sprema iz svih knjiga koje su naveli, ali najvise pitanja dobicete iz knjige Principi revizije, zatim par pitanja iz Osnovngo prirucnika za internu reviziju kao i neko pitanje iz Etickog kodeksa.
Olivera kaže:
Zdravo svima! Da li neko ima informaciju šta se najčešće traži na ispitu, koliko se sprema ili ranije testove 2.2? Najlepše hvala! olja. popovic17@gmail.com
Poslacu ti testove i ako nemas vremena da prelazis celu knjigu, predji samo testove jer su tipski, samo promene brojeve i vrlo lako prolazis ispit.
Pozdrav
Olivera kaže:
Zdravo svima! Da li neko ima informaciju šta se najčešće traži na ispitu, koliko se sprema ili ranije testove 2.2? Najlepše hvala! olja. popovic17@gmail.com
E-mail ti nije dobar.
Marijana kaže:
Sta se moze ocekivati na ispitu 2.7?
Hvala :)
Ostavi mail, poslacu ti testove i skriptu za 2.7