Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Šarena jaja za Uskrs

Recept



Sastojci:

salvete po vašem izboru
belanac, blago umućen
mala četkica

Priprema:
 
Skuvana jaja dobro obrisati da vam budu suva.
 
Sa oštrim makazama izrezati motive po ivicama sa salveta,koje ste izabrali.Neke salvete imaju dva ili tri sloja,odvojiti samo sloj na kojoj je motiv.
 
Pripremiti belance, tako što ćete ga blago umutiti sa viljuškom, motive koje ste isekli,manju četkicu, sa njom je lakše raditi nego sa velikom i čistu kuhinjsku krpu.


Motive staviti na jaje, umočiti četkicu u belance i početi od sredine da premazujete prema krajevima,ako počne da se gužva,prstima ili četkicom, vrlo nežno ispravite.Motiv će se zalepiti na jaje.


Kada ste premazali celi motiv, ovde mogu biti veći ili manji motivi,ostaviti jaje na krpu da se osuši.
 
Kada su vam motivi suvi, najbolje ih je ostaviti preko noći,nakvasite mali krpicu sa uljem, premazati jaja i ostaviti ih da se osuše.
 

Staviti gotova jaja u zdelu i poslužiti svoje ukućane i goste.
 
Prijatno i uživajte u ovoj igri, zajedno sa vašom dečicom.


Ja vam namerno stavljam slike ranije da biste imali dovoljno vremena da pripremite salvete za ovu tehniku.

Vrlo ih je lako napraviti a deluju fantastično na stolu za Uskrs.
 

Kod nas su ih deca sa uživanjem razbijala a ovde možete videti presek kako su jaja skuvana, metodom koju sam navela na početku recepta.


English version:


Yesterday I posted recipe for perfect boiled eggs,which you can use for Easter, today we will decorate them. Everyone does them in their own way, some are painted with natural colors, some in onion peel  and I love this  technique  the most … since I discovered it and the idea is from here , I will never do the eggs differently, but in this way.

Uskršnja jaja

Social Share