Mobilni telefoni i tableti » Diskusije


Firefox za Android sa ugradjenim ad blockerom

  • Član
    09. новембар 2015.


     


    Najnovija verzija Firefoxa za Android dolazi sa zanimljivom funkcijom u vidu ugrađenog ad blockera. Mozillin browser je do sada reklame blokirao preko dodeljenih ekstenzija, kao što je AdBlock plus i druge. Sada, po prvi put, Mozilla u Firefox dodaje direktnu podršku za blokiranje reklama, bez potrebe za ekstenzijama.


    Sve što je potrebno da korisnik učini, jeste da koristi Private Browsing funkciju (koja se u drugim browserima zove Incognito Mode). Funkcija dolazi sa zaštitom od praćenja, koja blokira određene Web elemente koji bi se mogli iskoristiti za snimanje korisnikovog ponašanja na određenim sajtovima. Pored ovoga, funkcija blokira reklame, kao i kukije i tastere za deljenje na društvenim mrežama.


    Firefox 42 za Android ima i neke druge novine, kao što je mogućnost otvaranja eksternih URL-ova iz Android aplikacija u pozadini, kreiranje restrikcija za profile na tabletima, skrolujuće tabove za navigaciju kroz panele, direktnu podršku za glasovni unos za pretragu iz URL bara i novi mobilni login manager. Takođe, najnovije ažuriranje Firefoxa uključuje i brojne sigurnosne ispravke.


    izvor:gsmarena