Ženski kutak » Diskusije


Šta je i čemu služi micelarna voda

 • Član
  14. јул 2014.

  Šta je micelarna voda?
  Micelarna voda se koristi za čišćenje lica. Ime micelarna voda došlo je od sfernih tečnih kristala, micela. Sadrži molekule surfaktante čiji je jedan kraj hidrofilni i privlači vodu a drugi lipofilni i privlači ulja i masti. Zato su odlični čistači kože. Na lice se nanose uz pomoć pamučntih tufera ili vate.
  Modeli i poslovne žene ih obožavaju jer ne opterećuju kožu i savršene su za putovanja jer se ne ispiraju. Najpre su počele da se koriste u Parizu i ubzo postale popularne širom sveta posebno u gradovima koji imaju “tvrdu” vodu.
  Po čemu se micelarna voda razlikuje od drugih sredstava za skidanje šminke?
  Micelarne vode su efikasnije i prijatnije za kožu od običnih sredstava za čišćenje lica. Oni bolje rastavaraju šminku i uklanjaju nečistoću sa lica. U odnosu na klasične čistače lica, micelarna voda je manje agresivna prema koži a ima veći efekat čišćenja.
  Blage su prema koži, ne iritiraju je i nema potrebe za ispiranjem. Efikasno uklanjaju čak i najtežu šminku i vodootpornu maskaru. U odnosu na maramice i druga sresdtva za skidanje šminke ne sadrže alkohol ni sapun. Mogu se koristiti i za skidanje šminke sa regije oko očiju, tako da ne morate kupovati dva proizvoda za uklanjanje šminke.
  Ono što je svakako mana micelarne vode je njena cena. Naime, ovi proizvodi su prilično skupi ako se u obzir izme činjenica da su u velikom procentu voda. Verovatno će sa njihovom popularnošću nastati brojni proizvodi ove vrste što će pojeftiniti i njihovu cenu u budućnosti.


  zenski_kutak.jpg