Ženski kutak » Diskusije


Kozmetika - maske za lice

 • Član
  10. мај 2014.

  Kozmetika
  Sta kazete za jednu "inekciju' optimizma i dobrog raspolozenja? Recimo, hocete da krenete kroz svet izmenjenim koracima - lepi, negovani, dopadljivi, posebni , izuzetni…
  Zelite da promenite lose misljenje o svom izgledu, da se oslobodite depresija, da izmenite zivot koji je postao tuzan? Hocete svoj kutak u kome ce vam biti prijatno, gde cete biti veseli, i sigurni u sebe?


  Kozmetika
  Ovo vam mozda zvuci kao reklama za neki kozmeticki salon ali nije. To je istina. To je uvod za ovaj deo - KOZMETIKA - u kojem zelim da govorimo o negi koze i da razmenjujemo iskustva i savete iz te oblasti. Lep izgled je vrlo cesto povezan sa pravilnim nacinom ishrane pa nece biti slucajno ako skoknemo na stranicu Kuvar i posluzimo se svim potrebnim namirnicama.
  Nekada se "lepota" kupovala, i jos uvek se kupuje, u skupim i lepo oblikovanim bocicama, tubama i kutijama. Medjutim, dovoljno je da otvorite svoj frizider i da uzmete "lepote" koliko vam srce zeli. Naravno radi se o maskama koje se prave od voca i povrca.


  Upotreba maski


  Maske deluju blagotvorno na kozu i cine da ona bude sveza I podmladjena.


  Maske za lice nisu luksuz , tim pre sto ne iziskuju ni mnogo vremena ni novca. Smiruju kozu, osvezavaju je, zatvaraju pore, podmladjuju je i cine g1atkom.


  Maske se stavljaju na temeljno ociscenu kozu,


  Ne nanose se na predeo oko ociju i oko usta,


  Zbog mogucnosti alergije, uvek isprobati masku nanosenjem tankog sloja na unutrasnju stranu rucnog zgloba,


  Dok drzite masku na licu, dobro je da kozu oko ociju zastitite sa malo hranjive kreme a preko kapaka stavite tampone natopljene mlakom kamilicom.


  Masku drzite u lezecem stavu, po mogucnosti u zamracenoj prostoriji na krevetu bez jastuka ali sa malo izdignutim nogama. Umirite se potpuno i za to vreme nemojte govoriti nista. Maska se skida mlakom vodom, cajem od kamilice ili mineralnom vodom.


  Vitaminska maska
  (vrlo efikasna)


  1 kasikica meda (malo zagrejati)
  1 kasikica mleka
  1 kasikica limunovog soka
  1 belance (napraviti penu)
  Sve izmesati, naneti masku na ocisceno lice i drzati 20 minuta. Oprati mlakom vodom.


  Japanska maska


  Pomesajte jednake kolicine sojinog brasna
  i meda, dodajte malo mleka. Masku drzite na
  licu pola sata, zatim je skinite cajem od
  kamilice.
  Ova maska smiruje kozu i cini je odmornom.