VolimoNet Знате ли које су разлике између маргарина и маслаца?

Informacija o receptu

 • Posted By : VN Kuvar
 • Objavljeno: Dec 04, 2016
 • Pregleda : 1072
 • Kategorija : SAVETI I TRIKOVI
 • Opis: Знате ли које су разлике између маргарина и маслаца?

Pregled

 • Маргарин је изворно створен у Америци ради дебљања ћурана. Кад је изазвао помор ћурана, људи који су уложили сав новац у истраживања, желели су вратити уложено. Тако су збили главе како би смислили - шта учинити с тим производом, како би повратили новац? Маргарин је у то доба био бела супстанца, ни најмање налик на храну, па су му додали жуту боју и почели продавати људима као замену за маслац. Смислили су још и додатну мудрост: додали су маргарину различите укусне материје.
  И маргарин и маслац имају приближно исту калоријску вредност. Али, конзумирање маргарина може повећати срчане болести код жена за 53% у односу на конзумирање маслаца, како то наводи најновије истраживање Харвард Медицала.


  О маслацу

  Маслац је нешто богатији засићеним масноћама (8 грама) у односу на маргарин (5 грама).
  Једење маслаца повећава апсорпцију многих других храњивих материја из других намирница.
  Маслац има многе хранљиве предности, док их маргарин има свега неколико - аи то захваљујући материјама које су додате у њега!
  Маслац је много укуснији од маргарина и може појачати и побољшати укус друге хране.
  Маслац је део прехране вековима, док је маргарин ушао у употребу пре непуних 100 година.


  О маргарину

  Врло му је висок садржај масних киселина.
  Утростручује погибељ од обољења срчаних жила.
  Повећава укупан холестерол и ЛДЛ (лоши холестерол) те смањује ХДЛ (добар холестерол).
  Повећава петоструко погибељ од рака.
  Смањује квалитет мајчиног млека.
  Смањује имунитет и имуне реакције организма.
  Смањује производњу инсулина.


  Маргарин је тек једну молекулу удаљен од тога да буде пластика те дели 27 састојака иста као и боје. Већ и ове чињенице довољне су за избегавање маргарина, као и свега осталог што је хидрогенизовано (што значи да је додат водоник, мењајући тиме молекуларну структуру дотичне материје).


  Покушајте ово:

  Купите кутију маргарина и оставите је отворену у гаражи или на неком сеновитом месту. Након неколико дана, приметићете неколико појединости: ни једна мува па чак ни оне досадне ситне воћне мушице, неће ни прићи маргарину; маргарин се неће покварити ни променити мирис зато јер нема хранљиве вредности. И ништа не ће нарасти на њему: ни гљивице, ни плесни. Чак ни они сићушни миркоорганизми неће на маргарину наћи подлогу на којој би се удомили. Да ли бисте растопили своју пластичну посуду и намазали је на своју кришку хлеба?