Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Spanać salate

Recept

SPANAĆ salate - spanać se može pripremiti i kombinovati na razne načine, opisaću neke salate koje ja najviše volim da spremam.

1.Salata od spanaća sa pomorandžom - spanać iseći na rezance, jabuku iseći na tanje listiće, pomorandžu iseći na tanke kolutove, dodati vinsko sirće, šećer, ulje, so, biber i lagano izmešati.

2.Salata od spanaća sa pečurkama - listovi spanaća, iseckane pečurke (šampinjoni), seckano kuvano belance; sve preliveno mešavinom od vinskog sirćeta, vode, soka od pomorandže, soli, bibera i aleve paprike.

3.Salata od spanaća sa sirom - ova salata se može služiti topla i hladna; popareni spanać, somborski mekani sir isečen na štapiće, sir gauda isečen na listiće, iseckani orasi, kruška oljuštena i iseckana na kockice; salata se preliva maslinovim uljem ili uljem od bundevinih koštica.

4.Salata od spanaća sa lukom - listovi spanaća iseckani na rezance, seckan mladi crni luk, peršunovo lišće; prelivena mešavinom od ulja, sirćeta, soli i seckanom nanom; garnirana kolutićima tvrdo kuvanih jaja.

Social Share