Informacija

Ocena


Pogledajte i ovo

Social Share

Namernice koje nas čine sretnijim

Recept

CRNA ČOKOLADA

Dignite ruku ako volite čokoladu. Sad slobodno skačite od sreće po sobi jer imate odličan izgovor zašto je treba jesti svakog dana! Dokazano je da nas čini sretnijima - i ne možemo reći da nas to iznenađuje.


JOGURT 

Sledeći puta kada se osećate loše i bezvoljno, pojedite jedan jogurt. Dokazano je da probiotici iz jogurta smanjuju nivo stresa u organizmu.


OSTRIGE

Ostrige su svima već poznate kao aftrodizijak. Zbog velike količine cinka koji sadrže, drže naš imunološki sustav zdravim i raspoloženje itekako dobrim.


KAFA

Vaša jutarnja šoljica kafe može biti itekako dobra za vaše celokupno raspoloženje tog dana! Istraživanja su pokazala kako žene koje dnevno piju dve do tri šoljice kofeinske kafe imaju drastično manje depresivnih dana od žena koje piju samo jednu šoljicu dnevno. Nikako ne preporučujemo da preterate s kafom jer to takođe ima svojih negativnih posledica, ali sad barem znate zašto istinski uživate u ispijanju ovog toplog napitka.


LOSOS

Losos ćete naći na gotovo svakoj listi zdravih namirnica - i to s razlogom. Njegove omega-3 masne kiseline drže funkcije mozga zdravim i upravo je zato povezan s dobrim raspoloženjem i borbom protiv depresije. Niste fan ribe? Špana i ćia semenke takođe su bogate dobrim masnim kiselinama.


ZELENO LISNATO POVRĆE

Kad vas je mama kao male terala da jedete puno zelenog povrća, nije mislila loše! Kelj, španać i salata mogu vam neverovatno podići raspoloženje. Bogati su kalcijumom zbog čega će vam savršeno uravnotežiti promene raspoloženja karakteristične za PMS. Plus: sadrže vitamine koji podstiču proizvodnju serotonina - hormona sreće.


BADEMI I OSTALI ORAŠASTI PLODOVI 

Još jedan sastojak ključan za dobro rapoloženje je magnezijum - a bademi, indijski oraščići i kikiriki su ga puni!

Social Share